Hlavní obsah

Švédský horor při české euforii. Elitnímu lyžaři zmrzl penis: Příšerné, strašná bolest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco české klasické lyžování se dočkalo v neděli ve finské Ruce zásluhou druhého místa Michala Nováka zcela nečekané euforie, pro silné Švédy skončil závod SP na 20 kilometrů s hromadným startem dost rozpačitě. S pikantním problémem se navíc musel potýkat nejlepší z nich Calle Halfvarsson, jenž dojel na 18. místě.

Foto: Profimedia.cz

Calle Halfvarsson v cíli.

Článek

Že tentokrát Švédové nebudou mít moc důvod slavit začalo být zřejmé, když kamery zachytily, jak William Poromaa vlaje za nejlepšími a byl donucen závod vzdát. Následně se ukázalo, že má covid. Jediný, kdo se vešel do elitní dvacítky byl Halfvarsson, jenž však v cíli řešil úplně jinou záležitost než svoje umístění.

Šestnáctistupňový mráz si na jeho těle vybral dost krutou daň. Novinářům přiznal, že mu zmrzl penis. Že je v choulostivých partiích něco špatně začal prý pociťovat už v šestém z osmi kol.

„Normálně mi zmrzl. Fakt. Musel jsem tam ležet deset minut, než jsem si ho zahřál,“ ukazoval v rozhovoru s listem Expressen k bílému stanu v cílovém prostoru, kde se mohou závodníci ohřát.

„Strašně to bolí. Je to příšerné. Ani se to nedá popsat. Kdo to zažil, tak ví. Dám vám jednu radu. Za každou cenu se tomu vyhněte. Nic horšího se nedá zažít,“ vykládal.

„Mám štěstí, že už mám na cestě druhé dítě, protože tohle asi bude v budoucnu dost složité, pokud budu takhle pokračovat,“ dodal s úsměvem.

Expertem na tyto potíže je Fin Remi Lindholm, jemuž v Ruce zmrzl penis už potřetí v kariéře. Těmito patáliemi si prošel i v třeskutých mrazech na olympiádě v Pekingu. Tehdy popisoval nepříjemný zážitek podobně jako nyní Halfvarsson.

„Když začal přicházet k sobě, byla bolest nesnesitelná,“ dělil se tehdy o své dojmy.

Reklama

Související témata: