Hlavní obsah

Švýcarský veterán Ammann se dočká 25. účasti na skokanském Turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřnásobný olympijský vítěz ve skocích na lyžích Simon Ammann se po ročním odkladu dočká jubilejní 25. účasti na Turné čtyř můstků. Dvaačtyřicetiletý Švýcar nechybí ve čtyřčlenném týmu, jenž byl pro prestižní miniseriál nominován.

Foto: Profimedia.cz

Simon Ammann na archivním snímku.

Článek

Ammann do minulé sezony vstoupil se zpožděním a kvůli špatné výkonnosti poprvé po 22 letech Turné vynechal. Ani v tomto ročníku už neatakuje přední příčky, ale startoval ve všech dosavadních osmi závodech Světového poháru a nasbíral 17 bodů.

Na Turné debutoval Ammann v roce 1997 a před loňskem chyběl jen v ročníku 2000/2001. Při 24 účastech byl v miniseriálu nejlépe dvakrát druhý a je to jediná velká trofej, jež mu chybí. V bohaté sbírce úspěchů má Ammann čtyři olympijská zlata, tituly z MS ve skocích i letech a Křišťálový glóbus za triumf ve Světovém poháru.

Spolu s Ammannem jsou v nominaci švýcarská jednička Gregor Deschwanden, Killian Peier a dvacetiletý Remo Imhof. Turné začne ve čtvrtek kvalifikací na úvodní závod v Oberstdorfu.

Reklama