Hlavní obsah

Tande byl probuzen z umělého spánku a už mluvil s rodinou

Lublaň

Skokan na lyžích Daniel André Tande byl po těžkém pádu v závodu Světového poháru v letech v Planici probuzen z umělého spánku a už mluvil s matkou a přítelkyní. Uvedl to sportovní ředitel norské reprezentace Clas Brede Braathen.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Těžký pád norského skokana na lyžích Daniela Andreho Tandeho poznamenal v Planici zkušební kolo před dnešním závodem Světového poháru v letech.

Článek

"Dnešní den nemohl začít lépe. Od našich dobrých přátel ve Slovinsku jsme dostali zprávu, že Daniel byl probuzen a všechno je v pořádku. Už mluvil s mámou a přítelkyní," citovala Braathena norská média.

"Už v průběhu noci to vypadalo dobře. Kolem šesté hodiny ráno byl odpojen od ventilátoru a bez problémů sám dýchal. Všechno nakonec dobře dopadlo," přidala lékařka norské reprezentace Guri Ekaasová.

Sedmadvacetiletý Tande je v nemocnici v Lublani od čtvrtka, kdy měl těžký pád při zkušebním kole. Zlomil si klíční kost a poškodil plíci. Lékaři proto mistra světa v letech z roku 2018 uvedli do umělého spánku a v sobotu ho začali probouzet.

Reklama