Hlavní obsah

Tragédie. V rakouských horách zemřel slovinský reprezentant ve snowboardingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sölden/Praha

Svět snowboardingu zasáhla smutná zpráva. Ve věku 38 let zemřel jeden z nejúspěšnějších slovinských snowboardistů Marko Grilc. Čtyřnásobný medailista ze světového poháru ve freestylu natáčel film u rakouského Söldenu a při prohlídce terénu spadl hlavou na kámen. Byl na místě mrtvý.

Foto: Instagram @grilo

Slovinský snowboardista Marko Grilc.

Článek

Osmatřicetiletý Slovinec v poslední době již nezávodil, soustředil se na natáčení filmů o snowboardingu a propagaci tohoto sportu u mládeže. K snowboardování také vedl celou svou rodinu.

V rakouském Söldenu se se štábem chystal natáčet další snímek a bylo nutné nejdříve projít a projet terén na uzavřené sjezdovce. Při sjezdu v hlubokém sněhu však upadl hlavou přímo na zasněžený kámen. Podle rakouské policie Grilc neměl helmu, a to se mu stalo osudným.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marko Grilc (@grilo)

Kolegové se jej snažili okamžitě resuscitovat, ale přivolaný lékař už mohl konstatovat jen smrt. Grilc byl považován za jednoho z nejúspěšnějších slovinských freestyle snowboardistů. Ve Světovém poháru stál čtyřikrát na stupních, v roce 2010 v Londýně stál na stupni nejvyšším.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marko Grilc (@grilo)

Rakousko bylo pro něj zřejmě osudné. Před pěti lety zde po pádu utrpěl těžké poranění zad a musel být letecky transportován do nemocnice v Schladmingu. Tehdy řekl, že s ním letěli andělé. Tentokrát jeho zranění bylo neslučitelné se životem. Podle televizního kanálu N1 se měl za nedlouho stát již trojnásobným otcem.

Reklama

Související témata: