Hlavní obsah

Trenér českých sdruženářů měl v Seefeldu pozitivní test na covid

Aktualizováno

Jeden z trenérů českých sdruženářů měl před Světovým pohárem v Seefeldu pozitivní test na koronavirus a je v karanténě. Jelikož přijel do rakouského střediska z Česka a nepotkal se s reprezentanty cestujícími z finského Lahti, může trojice Tomáš Portyk, Jan Vytrval a Ondřej Pažout závodit.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Tomáš Portyk při skokanské části závodu sdruženářů. (ilustrační foto)

Článek

Nejmenovaný kouč přijel do Seefeldu ve středu sám autem. Po testu čekal na výsledek na hotelu. "Má jednolůžkový pokoj a nepřišel s týmem do styku. Závodníci jsou proto po negativních testech připuštěni k závodu," řekl ČTK sportovní ředitel úseku severské kombinace lyžařského svazu Tomáš Slavík.

Hlavním koučem sdruženářů je Marek Šablatura, jeho asistenty jsou Vladimír Šmíd a pro skok bývalý polský reprezentant ve skoku Robert Mateja.

Dnešní provizorní skokanské kolo pořadatelé těsně před jeho koncem kvůli vydatnému sněžení a větru v Seefeldu anulovali. Závody Triple 2021 začnou sdruženáři v pátek skokem a během na 5 km, do sobotního závodu postoupí padesátka a po skoku poběží 10 km. V neděli bude skákat a poběží 15 km nejlepší čtyřicítka.

Reklama