Hlavní obsah

Trojnásobný olympijský vítěz Stoch je navzdory zranění v nominaci pro Peking

Trojnásobný olympijský vítěz ve skoku na lyžích Kamil Stoch byl navzdory zranění kotníku zařazen do polské nominace pro zimní olympijské hry v Pekingu. Je tak v podobné pozici jako česká snowboardcrossařka Eva Samková, která je na seznamu olympioniků, ačkoliv je její účast po zlomeninách obou kotníků nejistá.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Polský skokan na lyžích Kamil Stoch.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Stoch si minulý týden při tréninku poškodil kloubní pouzdro v kotníku. Vynechal víkendové závody Světového poháru na domácím můstku v Zakopaném, ale v neděli se nechal slyšet, že chce co možná nejdříve znovu naskočit do závodů. Předposlední zastávku SP před olympiádou, která je naplánovaná na nadcházející víkend do Titisee-Neustadtu, ale ještě určitě vynechá.

Závodit tam nebude ani někdejší mistr světa Dawid Kubacki, který je v karanténě kvůli koronaviru. Také on je v polském týmu pro Peking, kam ještě patří Piotr Žyla, Pawel Wasek a Stefan Hula. Polským skokanům pod vedením českého trenéra Michala Doležala se v této sezoně nedaří tolik jako dříve, v průběžném pořadí SP je nejlepší Stoch na 17. místě.

Reklama

Související témata: