Hlavní obsah

Samková? Bojovnice! V první chvíli jsem myslel, že to je pro Peking konečná, přiznal Doktor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé bude mít na zimních hrách na starosti trojciferný počet olympioniků. „To je pro mě hezká zpráva, i když samozřejmě i o to víc starostí,“ tuší sportovní ředitel ČOV Martin Doktor před cestou do Pekingu, kam se chystá odjet kvůli přípravě zázemí už za týden.

Foto: Ivana Roháčková

Sportovní ředitel ČOV Martin Doktor na MS kanoistů v Szegedu.

Článek

Výprava je sice nejpočetnější, ale asi se nedá říct, že nejambicióznější. Na medailové žně to podle vývoje sezony úplně nevypadá…

To má sice reálný základ, ale šance jsou jasné. Máme tři grácie (Ledecká, Sáblíková, Samková), i když Evka je zraněná a bude to mít složité. U biatlonu na zimních olympijských hrách taky bývá situace jiná než na Světových pohárech…

O startu Samkové se bude rozhodovat na poslední chvíli. Když si začátkem prosince zlomila oba kotníky, přišlo vám reálné, že by vůbec na hrách mohla startovat?

Když jsem slyšel diagnózu, v první chvíli jsem myslel, že to je konec. Aniž bych to srovnával, tak jsem si vzpomněl na svoji zlomenou nohu, kterou mi sešroubovali a říkali, že v tom místě se určitě nezlomí, protože ji drží kov a může se zlomit maximálně nad tím nebo pod tím. Ona je obrovská bojovnice, mám zprávy, že v těch botách už zkouší chodit.

Podle prognóz vývoje koronavirové mutace omikron bude počet nakažených do odletu české výpravy stoupat. Bude složité dělat případné změny na poslední chvíli?

Administrativně to je zvládnutelné, spíš bude složitější dostat toho sportovce do Pekingu. Všichni náhradníci by měli fungovat ve stejném režimu včetně vyplňování svého zdravotního stavu, což není obvyklé. A samozřejmě ne ve všech sportech to půjde.

Jak velká část výpravy včetně doprovodu poletí do Pekingu speciálem z Prahy?

Mezi 150 až 160 pasažéry, nechceme ho zaplnit celý. Ale je to pořád nejbezpečnější způsob přepravy. Budeme dolaďovat i rychlý průchod týmu přes letiště, aby se nepotkali s nikým jiným, budou všichni třikrát testováni. Z naší strany děláme maximum, i když se to občas projevuje na našich rodinných životech, kdy se tomu přizpůsobují i naši blízcí. Pak jim to vynahradíme…

Reklama

Související témata: