Hlavní obsah

Turné čtyř můstků bude poprvé po 22 letech bez skokanské legendy Ammanna

Turné čtyř můstků bude poprvé po 22 letech bez švýcarského skokana na lyžích Simona Ammanna. Jednačtyřicetiletý olympijský vítěz a mistr světa bude místo startu v prestižním miniseriálu tento týden sbírat závodní praxi na Kontinentálním poháru v Engelbergu.

Foto: Philipp Schmidli, ČTK/AP

Jednačtyřicetiletý olympijský vítěz a mistr světa Simon Ammann.

Článek

Právě v tomto švýcarském středisku absolvoval Ammann před Vánoci sezonní debut, ale nekvalifikoval se do závodu. Jeden z nejúspěšnějších skokanů historie by si rád vybojoval nominaci do švýcarského týmu pro mistrovství světa v Planici.

Na Turné debutoval Ammann v roce 1997 a nestartoval jen v ročníku 2000/01. Při 24 účastech byl v miniseriálu nejlépe dvakrát druhý a je to jediná velká trofej, jež mu chybí. V bohaté sbírce úspěchů má Ammann čtyři olympijská zlata, tituly z MS ve skocích i letech a křišťálový glóbus za triumf ve Světovém poháru.

Turné začne středeční kvalifikací v Oberstdorfu. Švýcarsko bude mít na startu stejně jako Česko (Roman Koudelka) pouze jednoho zástupce, Gregora Deschwandena.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články