Hlavní obsah

Tvrdá konkurence. Olympijský vítěz a mistr světa se na reprezentační soupisku nevešel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační nominace mu vyrazila dech. Olympijský šampion a několikanásobný mistr světa ve skocích a letech na lyžích Robert Johansson se nevešel na norskou soupisku pro nadcházející sezonu. Třiatřicetiletý veterán v minulém ročníku laboroval se zraněním, konec v reprezentaci byl pro něj přesto nepříjemným překvapením.

Foto: Profimedia.cz

Norský skokan na lyžích Robert Johansson s bronzovou medailí ze závodu na velkém můstku na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Archivní foto

Článek

Norský svaz skoků na lyžích zveřejnil svůj národní kádr pro nadcházející sezonu. Na zkušeného Johanssona, který je olympijským šampionem z týmového závodu z Pchjongčchangu a dvojnásobným bronzovým medailistou z individuálního závodu OH, místo nezbylo.

„Na takové rozhodnutí jsem vůbec nebyl připravený," přiznal zaskočený Johansson, který se sice vyrovnával s přetrvávajícími problémy se zády, na konci minulého ročníku ale zaznamenal vzrůstající formu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Robert Johansson (@rbrt_johansson)

„Pracoval jsem velmi tvrdě, abych své problémy překonal. Ukázal jsem, že do špičky patřím. Skousnout fakt, že nemám důvěru norského týmu, pro mě bylo opravdu těžké," přiznal vicemistr světa z velkého můstku ze světového šampionátu 2021 v Oberstdorfu.

Johansson slavil s reprezentačním týmem nemálo úspěchů. Dvakrát vyhrál týmový závod MS v letech na lyžích. Jedenáctkrát ovládl týmový závod Světového poháru, třikrát individuální a celkem jednatřicetkrát byl na pódiu. V sezoně 2017/18 skončil pátý v celkovém pořadí Turnaje čtyř můstků.

Reklama

Související témata: