Hlavní obsah

Úvodní závod SP v Ramsau vyhrál lídr Riiber, čeští sdruženáři nebodovali

Nor Jarl Magnus Riiber vyhrál v Ramsau a čtvrtým vítězstvím v sezoně si pojistil vedení ve Světovém poháru v severské kombinaci. Čeští sdruženáři v prvním ze dvou závodů v Rakousku nebodovali.

Foto: Markku Ulander, ČTK/AP

Jarl Magnus Riiber na archivním snímku.

Článek

Úřadující čtyřnásobný vítěz SP Riiber si už po skokanské části vybudoval pohodlný náskok, který v desetikilometrovém běhu kontroloval. Pětadvacetiletý suverén posledních let si pro 53. pohárové vítězství dojel osm sekund před krajanem Jensem Luraasem Oftebroem, jenž ve fotofiniši porazil Němce Vinzenze Geigera.

Češi ztratili už na můstku a v běhu se na body neprobojovali. Ondřeje Pažouta dělilo na 32. pozici od hodnocené třicítky třináct sekund, Jan Vytrval s Lukášem Daňkem byli v závěru čtvrté desítky a Tomáš Portyk z 50. místa po skoku do desetikilometrového běhu nenastoupil.

Také třetí závod žen v sezoně vyhrála úřadující vítězka SP Gyda Westvoldová Hansenová z Norska. České reprezentantky Jolana Hradilová a Tereza Koldovská byly nejhorší už po skoku a celkově uzavřely pořadí na 25. a 26. pozici.

V sobotu program SP v Ramsau pokračuje.

Reklama

Související témata: