Hlavní obsah

V nouzi mistrovský kousek a spása. Rakušan Hörl si oddechl po chvíli hrůzy na mamutím můstku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatrnulo mu, ale na přemýšlení neměl v kritické situaci moc času. V mžiku Rakušan Jan Hörl stačil reagovat, nenápadně zamanévroval a zabránil drsnému pokračování svého pokusu ve zkušebním kole ve finále Světového poháru skokanů na lyžích na mamutím můstku v Planici.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Může mu být úplně jedno, že skok za nic nestál. Přistál na pouhých 97,5 m. Spíše než tento fakt se bude připomínat to, jak se Hörl vyhnul rýsujícím se nepříjemnostem.

„Nahoře ve stopě je stín, dole na nájezd svítí slunce. Jedete naplno, chcete být aktivní. Najednou vás to úplně zastaví. Naštěstí jsem instinktivně zareagoval správně. Sám jsem šťastný, že můžu stát na svých," oddechl si Hörl v rozhovoru pro ORF. Jeho balancování na nájezdu je zachyceno na videu.

V Planici mezitím byla odskákána kvalifikace, létalo se v ní za 230 m. Finále seriálu rozhodne o držiteli glóbu pro celkového vítěze. Vedoucí Japonec Rjoju Kobajaši má před druhým Němcem Karlem Geigerem k dobru 66 bodů.

Reklama

Související témata: