Hlavní obsah

V úvodním Světovém poháru sdruženářů v Ruce bodovali Vytrval s Portykem

V úvodním závodu Světového poháru v severské kombinaci v Ruce bodovali z českých sdruženářů Jan Vytrval a Tomáš Portyk, kteří obsadili 29. a 30. místo. Poprvé v kariéře vyhrál Němec Julian Schmid, který na pětikilometrové trati ve finském středisku předstihl vítěze skokanské části Japonce Rjotu Jamamota.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Tomáš Portyk na archivním snímku

Článek

Schmid startoval o osm sekund za Japoncem, ale brzy jej dostihl a nakonec i s přehledem porazil. Třetí skončil Nor Jens Luraas Oftebro, až za ním dorazili do cíle hvězdní Němci Johannes Rydzek s Ericem Frenzelem. Ještě hůř dopadl vítěz posledních čtyř ročníků Nor Jarl Magnus Riiber, jenž po nevydařeném skoku doběhl čtrnáctý.

Z čtveřice Čechů byl po skoku nejlepší osmadvacátý Portyk, v běhu se těsně před něj dostal Vytrval. Oba doběhli s více než tříminutovou ztrátou na vítěze. Ondřej Pažout skončil ve čtvrté desítce, Lukáš Daněk až v páté.

V sobotu se v Ruce uskuteční závod s desetikilometrovým během, program úvodní zastávky SP uzavře nedělní závod s hromadným startem, kdy se nejprve běží a pak následuje skokanská část.

Úvodní závod SP v severské kombinaci v Ruce (Finsko):
1. Schmid (Něm.) 12:02,2
2. Jamamoto (Jap.) -5,9
3. Oftebro (Nor.) -11,0
4. Rydzek -37,1
5. Frenzel (oba Něm.) -38,1
6. Ilves (Est.) -40,2
...29. Vytrval -3:08,0
30. Portyk -3:10,1
37. Pažout -3:42,0
48. Daněk (všichni ČR) -5:17,2

Reklama