Hlavní obsah

Vítěz Turné čtyř můstků dostane 100 000 franků, pětkrát víc než dosud

Vítěz jubilejního 70. Turné čtyř můstků skokanů na lyžích dostane rekordní odměnu ve výši 100 000 franků (2,4 miliony korun). Oproti minulému ročníku se tak prémie pro šampiona zvýší pětinásobně z dosavadních 20.000 franků, které dostal letos v lednu Polák Kamil Stoch.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Je skvělé, že jsme se 70. ročníkem posunuli do úplně jiné finanční dimenze a můžeme vítěze Turné čtyř můstků ocenit za jeho skvělý výkon mnohem lépe než dosud," uvedl prezident Turné Peter Kruijer z Oberstdorfu, kde miniseriál tradičně začíná.

Odměnu pro vítěze se podle něj podařilo zvýšit díky snaze organizačních výborů z Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu, Innsbrucku a Bischofshofenu a také Německé a Rakouské lyžařské federace. Na jednotlivých závodech se budou rozdávat prize money ve výši 75 000 franků.

Ve hře je také ještě o polovinu vyšší prémie 150.000 eur. Tu by dostal vítěz nejen všech čtyř jednotlivých závodů, ale navíc všech kvalifikací. Všechny čtyři závody v jednom ročníku dosud vyhráli jen Němec Sven Hannawald, Stoch a Japonec Rjoju Kobajaši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.