Hlavní obsah

Vonnová vynechá víkendové závody SP ve Svatém Mořici

Park City

Americká lyžařka Lidsey Vonnová vynechá víkendové závody Světového poháru ve Svatém Mořici. Devětadvacetiletá sjezdařka se rozhodla upravit svůj program s ohledem na olympijské hry a v Evropě se poprvé od vážného zranění z letošního února představí až v závěru roku. Startovat by měla 21. prosince ve Val d'Isere.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

Čtyřnásobná vítězka celkového hodnocení Světového poháru se vrátila do seriálu SP deset měsíců po zranění kolena z MS o minulém víkendu. Comeback zahájila v Lake Louise 40. a 11. místem ve sjezdu a v neděli dojela pátá v superobřím slalomu. Pak se ale rozhodla návrat trochu přibrzdit, aby šetřila koleno, v němž si před třemi týdny při tréninku znovu poškodila operované vazy.

Ve švýcarském zimním středisku Vonnová o víkendu zmešká superobří slalom a obří slalom. Ve Francii je poté na programu sjezd a obří slalom. Ve Val d'Isere Vonnová triumfovala v minulosti ve sjezdu třikrát, za první vítězství v roce 2005 dostala od místních farmářů krávu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.