Hlavní obsah

Vyhlášení krále či královny lyžařů obstará televizní dokument

Vyhlášení nejlepších lyžařů a snowboardistů uplynulé sezony se v květnu neuskuteční v obvyklé slavnostní podobě. Kvůli bezpečnostním opatřením v zemi vyvolanými pandemií koronaviru představí Krále bílé stopy 2020 Česká televize v rámci speciálního dokumentárního pořadu. Prvenství v anketě obhajuje snowboardcrossařka Eva Samková, která nechybí v nominaci stejně jako lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká, vítězka tří předchozích ročníků. Obě jsou favoritkami i letos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Eva Samková obhajuje prvenství v anketě.

Článek

"Je to tradiční anketa s téměř padesátiletou historií. Ani letos o ni nechceme přijít a byla by velká škoda, kdyby v ročníku 2020 bylo prázdné místo. Rozhodli jsme se, že ho vyhlásíme jinou formou, a vzniká pořad, který na televizních obrazovkách představí vítěze všech kategorií včetně nového krále či královny bílé stopy," uvedl v tiskové zprávě prezident Svazu lyžařů ČR Lukáš Heřmanský.

Přesný termín vyhlášení svaz zatím neoznámil, pořad bude odvysílán na přelomu května a června. Vedle nejlepších sportovců v jednotlivých disciplínách a celkového vítěze budou vyhlášeni i trenér a junior roku a nová osobnost pro Síň slávy.

V anketě hlasuje porota složená ze zástupců Svazu lyžařů ČR, odborné veřejnosti a zástupců médií. Obhájkyně Samková vyhrála hlasování i v roce 2014 a zahájila tehdy nadvládu žen. Po ní potřetí v kariéře zvítězila slalomářka Šárka Strachová, pak třikrát za sebou ovládla anketu Ledecká. Rekordmankou je se sedmi triumfy bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová.

Nominace na Krále bílé stopy 2020:

Alpské disciplíny: Martina Dubovská, Ester Ledecká, Jan Zabystřan.

Akrobatické lyžování: Klára Kašparová, Nikol Kučerová, Matěj Švancer.

Běh na lyžích: Kateřina Janatová, Michal Novák, Kateřina Razýmová.

Snowboarding: Ester Ledecká, Šárka Pančochová, Eva Samková.

Severská kombinace: Ondřej Pažout, Tomáš Portyk, Jan Vytrval.

Skok na lyžích: Roman Koudelka, Štěpánka Ptáčková.

Travní lyžování: Martin Barták, Adéla Kettnerová, Alena Veselá.

Reklama

Související témata: