Hlavní obsah

Vyhýbají se olympijští vítězové schůzce s Putinem? Šéfka ruského lyžování promluvila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s ruskými sportovci, kteří vybojovali medaili na olympijských hrách, se podle posledních informací uskuteční tuto neděli. Na sociální síti Telegram však začaly kolovat informace o tom, že některé hvězdy pozvání do Kremlu odmítly. Konkrétně padlo jméno olympijského šampiona ze štafety na 4x10 km z Pekingu Denise Spicova. Šéfka ruského lyžování Jelena Vjalbeová informace nyní objasnila.

Foto: @RusEmbJordan, Twitter

Olympijští šampioni ze štafety na 4 x10 km z Pekingu. Denis Spicov (druhý zleva).

Článek

Po každých olympijských hrách dostanou všichni ruští medailisté pozvánku do Kremlu, kde jim prezident Vladimir Putin pogratuluje k dosaženým úspěchům. Celá akce je samozřejmě pečlivě zdokumentovaná, protože případný důkazní materiál se hodí vždy... Rusko se svými úspěšnými sportovci rádo chlubí a na oplátku od nich očekává plnou oddanost.

Na sociální síti Telegram však začaly kolovat spekulace, že někteří šampioni se ze strachu o svou budoucnost s vůdcem ruské agrese na Ukrajině setkat odmítají. Konkrétně se mělo jednat o úspěšného běžce na lyžích Denise Spicova, který v Pekingu vybojoval zlato se štafetou a stříbro ze skiatlonu, kde doběhl hned za svým kolegou Alexandrem Bolšunovem.

Šéfka Ruské lyžařské federace Vjalbeová však tyto spekulace rázně popřela. „Někdo napsal něco na Telegram a všichni to začali horlivě sdílet. Můžete zavolat autorovi příspěvku a zeptat se ho na zdroj?" řekla pro portál Metaratings.ru.

„Samozřejmě, že je to nesmysl. Denis, stejně jako mnoho dalších sportovců, je v současné době v karanténě a připravuje se na slavnostní setkání 24. dubna," uvedla Vjalbeová. „Nechápu, jak mohou neznámí lidé psát takové věci. Ráda bych věděla, odkud tyto informace pocházejí," dodala na závěr.

Přidal se i trenér ruské reprezentace Jurij Borodavko. „Musí se mu omluvit, protože informace byly naprosto neověřené. Co se týče setkání s prezidentem, všechno je v pořádku, Denis se na to připravuje, všechno je tak, jak má být," uvedl Borodavko.

Reklama

Související témata: