Hlavní obsah

Wengen uspořádá náhradní sjezd mužů místo zrušeného závodu v Beaver Creeku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sjezd Světového poháru mužů, který na začátku prosince v Beaver Creeku zhatilo počasí, se uskuteční v náhradním termínu v lednu ve Wengenu. Pořadatelé ze švýcarského střediska dnes oznámili, že sjezd uspořádají v rámci svého závodního termínu místo jednoho tréninku. Ve Wengenu se tak odjedou celkem čtyři závody.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Podle původního kalendáře se mělo jet ve Wengenu 12. ledna super-G následované tradičním sjezdem na Lauberhornu a 14. ledna závěrečným slalomem. Nyní soutěžní program odstartuje už 11. ledna přeložený sjezd z Beaver Creeku, před nímž by měli lyžaři absolvovat dva tréninky.

Od začátku sezony nepříznivé počasí nedovolilo mužům odjet závody v rakouském Söldenu, pod Matterhornem na hranici Švýcarska s Itálií ani rychlostní závody v Beaver Creeku. Podařilo se uspořádat jen dva: v polovině listopadu slalom v Gurglu a v sobotu ve Val d'Isere obří slalom.

Už ve čtvrtek by se měl odjet první sjezd sezony ve Val Gardeně, která se nabídla jako náhradní dějiště místo zrušeného závodu se startem v Zermattu a cílem v Cervinii. V pátek by měl v italském středisku následovat podle původního kalendáře naplánovaný superobří slalom a v sobotu další sjezd.

Reklama

Související témata: