Hlavní obsah

Z drsného pádu byl životní závod. Italský lyžař zažil neuvěřitelné drama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prošel si drsným pádem, nebylo jisté, zda závod vůbec dokončil v rámci pravidel, ale nakonec slavil životní úspěch. Italský lyžař Hannes Zingerle zažil v nočním závodě obřího slalomu v rámci Světového poháru v rakouském Schladmingu dramatické chvíle, na které nejspíš nikdy nezapomene.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ital Hannes Zingerle padá v cíli obřího slalomu ve Schladmingu

Článek

Sedmadvacetiletý závodník startoval s číslem 58 a do druhého kola se z šestadvacáté příčky vydal s velkou vervou. Jízda se mu až do poslední branky povedla náramně, jenže v úplném závěru ztratil rovnováhu a v pádu narazil do cílové brány a ještě ztratil lyži.

Jeho průjezd cílem musela posuzovat jury, protože závodník musí mít i v tento moment podle pravidel obě lyže na nohou. Sudí při posouzení opakovaného záznamu uznali, že Ital absolvoval celý závod podle pravidel a Zingerle se mohl rovnou po pádu zvednout a usednout na trůn pro vedoucího muže celého závodu.

A na něm pobyl celkem dlouho. Součet jeho časů totiž dlouho nedokázal nikdo pokořit. Outsider nakonec poskočil oproti prvnímu kolu na celkové 14. místo, což je jeho kariérní maximum. Dosud byla jeho maximem 22. pozice.

Závod vyhrál Švýcar Loic Meillard, jenž porazil druhého krajana Gina Caviezela o 59 setin sekundy.

Reklama

Související témata: