Hlavní obsah

Olympijská šampionka ukázala obličej po hororovém pádu. Skoro nevidím, vzkázala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to již téměř týden, co pro olympijskou šampionku a mistryni světa Corinne Suterovou skončil sjezd žen v italské Cortině d'Ampezzo hororovým pádem. Nezvládla skok v závěrečné části tratě a přivodila si zranění v obličeji. Bylo velké štěstí, že nedopadla hůře. I tak se však potýká se zdravotními komplikacemi a není jasné, kdy se do Světového poháru vrátí.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Švýcarská lyžařka Corinne Suterová po pádu v Cortině d'Ampezzo.

Článek

Švýcarka v Itálii loni vybojovala zlato na světovém šampionátu. Na svůj poslední závod zde však nebude ráda vzpomínat. Řítila se po trati více jak stokilometrovou rychlostí, když v závěrečné části ztratila ve vzduchu rovnováhu a tvrdě dopadla na zledovatělou trať.

Její pád vyvolal zděšení nejen u fanoušků, ale i u soupeřek, které napjatě sledovaly, jak na tom jejich kolegyně je. Všichni si oddechli, když Suterová byla nakonec schopná z trati odjet po svých, i když viditelně otřesená a potlučená.

Nyní své fanoušky pozdravila na sociálních sítích. „Dobře...Tohle bolelo. Zatím toho moc nevidím, ale jinak je mé tělo naštěstí v pořádku," napsala k fotografii, na které je vidět její pohmožděné levé oko. „Děkuji všem za milé zprávy. Vrátím se!" uvedla.

Podporu jí vyjadřují její bývalé či současné soupeřky. „Jsem ráda, že jsi v pořádku. Odpočívej," vzkázala například Lindsey Vonnová. Nicole Schmidhoferová zase přidala tři čtyřlístky pro štěstí. Další přejí hvězdě brzké uzdravení.

Reklama

Související témata: