Hlavní obsah

Zabystřan zakončil univerziádu třetím zlatem, vyhrála i biatlonistka Otcovská

Jan Zabystřan korunoval své vynikající vystoupení na zimní univerziádě ziskem třetího zlata, na závěr soutěží ve sjezdovém lyžování vyhrál slalom. Čtyřiadvacetiletý reprezentant vybojoval v dějišti zimních olympijských her 1932 a 1980 svou čtvrtou medaili a jubilejní desátou pro českou výpravu. Další české zlato a celkově jedenáctou medaili vybojovala v předposlední den univerziády biatlonistka Kristýna Otcovská.

Foto: Sport.cz

Jan Zabystřan.

Článek

Zabystřan útočil na vítězství z třetího místa po prvním kole. V druhé jízdě se dvojnásobný účastník ZOH posunul do čela, druhého Jeremieho Lagiera z Francie porazil těsně o pět setin sekundy.

Lake Placid tak bude Zabystřan opouštět jako jeden z nejúspěšnějších účastníků akce. Zlato získal ještě v super-G a obřím slalomu, bronz bral v kombinaci.

Dvaadvacetiletá Otcovská vyhrála závod s hromadným startem na 12,5 km. Na první položce sice třikrát minula, poté už ale na střelnici nechybovala a z průběžného 28. místa se postupně posunula až na nejvyšší stupeň. V Lake Placid se postarala o zisk čtvrtého cenného kovu z biatlonu a celkově pátého zlata.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.