Hlavní obsah

Záhrobského viní policie ze zpronevěry miliónů korun jeho dcery Šárky

Aktualizováno

Otec a bývalý trenér sjezdařky Šárky Strachové Petr Záhrobský byl policií obviněn ze zpronevěry několika miliónů korun. Ty měl v letech 2007 až 2009 pomocí šeků neoprávněně vybírat z rakouských bank na jméno dcery za prize money ze Světových pohárů. Informaci deníku Blesk potvrdila mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Záhrobský na archivním snímku ze 4. ledna 2008.

Článek

O tom, že Záhrobský dluží své dceři zhruba osm miliónů korun, se hovořilo již před více než dvěma lety. Jednalo se o finanční odměny ze závodů Záhrobské, které její otec vybral v Rakousku, úroky a náklady na soud. Podle Zenklové byl obviněn už v březnu.

Lyžařka ale tehdy dlužnou částku postoupila vymahačské firmě. Podle soudního rozhodnutí z roku 2011 měl Záhrobský zaplatit dlužnou částku 260 800 eur (tehdy v přepočtu 6,3 miliónu korun), úroky 50 000 eur (1,2 miliónu korun) a náklady soudního řízení, které činily téměř půl miliónu korun.

Jeho právní zástupce Robert Jehne ČTK řekl, že Obvodní soud pro Prahu 6 žalobu na zaplacení částky 260.800 eur ve čtvrtek v plném rozsahu zamítl. "Není tedy pravdou, že by pan Záhrobský měl své dceři cokoli platit," uvedl advokát.

Jako svědkyně

Podle Blesku ale otec stále za dluh z let 2007 až 2009 nezaplatil. "Jsem na jednání a nemám čas, omlouvám se," řekl listu Záhrobský. "Šárka vystupuje v celém případu jako svědkyně a nebude se k němu vyjadřovat," řekl mluvčí slalomářky Karel Tejkal. Ten potvrdil, že Strachová byla v letošním roce jako svědkyně vypovídat na policii.

Bronzová olympijská medailistka se v roce 2009 s otcem rozešla a změnila kouče. Strachové diagnostikovali lékaři loni na jaře nezhoubný nádor na mozku, přesto byla osmá na mistrovství světa ve Schladmingu.

Reklama

Související témata: