Hlavní obsah

Zima se vrací, Špindlerův Mlýn dostal zelenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obavy po dlouhých teplých dnech vymizely, Špindlerův Mlýn dostal po sněhové kontrole zelenou k uspořádání Světového poháru ve slalomu příští víkend. „Trochu jsme si oddechli, zima se vrací,“ hlásil ředitel závodu Tomáš Lipanský.

Jak to aktuálně vypadá ve Špindlerově Mlýně?Video: Sport Invest

 
Článek

Sněhovou situaci si do Svatého Petru vyrazil na vlastní oči obhlédnout i šéf závodů Mezinárodní lyžařské federace FIS Markus Mayer. „Je tu ještě hodně práce, potřebujeme víc sněhu, ale závody pro příští víkend můžeme potvrdit. Jsme rádi, že konečně začalo sněžit,“ přiznal funkcionář.

Předpověď navíc organizátorům hraje do karet. „Už několik dnů dopředu jsme si byli jisti, že mrazy přijdou, abychom měli dost času na výrobu technického sněhu,“ kvituje Lipanský.

Foto: Sport Invest

Areál ve Svatém Petru už se zahaluje do bílé barvy.

V následujících dnech budou v akci zejména rolby. „Potřebujeme pro slalom udělat velmi tvrdou pistu, aby vydržela pro oba dny,“ připomíná ředitel závodu, který se do Krkonoš vrací po čtyřech letech.

Hlavním tahákem bude start americké hvězdy Mikaely Shiffrinové, domácí fanoušci poženou zejména Martinu Dubovskou. V tuto chvíli je podle organizátorů prodáno 70 procent vstupenek.

Reklama