Hlavní obsah

Nemilosrdná diagnóza. Herzogová je na dlouhou dobu mimo hru

Vídeň/Praha

Kvůli přetrvávajícím bolestem vynechala úvodní závody nového ročníku Světového poháru v polském Tomaszówě Mazowieckém, pondělní speciální vyšetření magnetickou rezonancí v Klagenfurtu pak přineslo zdrcující diagnózu - vyhřezlá ploténka. Nejlepší rakouská rychlobruslařka Vanessa Herzogová se na ledovém oválu dlouhou dobu neobjeví!

Foto: Profimedia.cz

Rakouská rychlobruslařská hvězda Vanessa Herzogová se kvůli zdravotním problémům na ledovém oválu dlouho neobjeví.

Článek

Šestadvacetiletá evropská šampionka, mistryně světa z roku 2019 v Inzellu na pětistovce a stříbrná na dvojnásobné trati se s vychýlenou ploténkou potýkala už v létě, nyní se komplikace opakují. Kvůli nim vynechá další závody Světového poháru a vzhledem ke kvalifikačním kritériím musí oželet také světový i evropský šampionát.

Naděje na účast na olympijských hrách v únoru příštího roku v Pekingu však stále žije! Záleží ovšem na tom, jaké výsledky přinese intenzivní terapie, kterou bude rodačka z Innsbrucku absolvovat až do přelomu roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vanessa Herzog (@vanessa.herzog)

„Pokud se její zdravotní situace zlepší, zkusíme se ještě o olympiádu poprat," slíbil manžel, manažer a trenér v jedné osobě Thomas Herzog s tím, že k tréninku na vrchol sezony by se pak nejlepší sportovkyně Rakouska z roku 2019 vrátila v polovině ledna příštího roku.

Reklama