Hlavní obsah

Sáblíková omezuje program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se při vstupu do nové sezony musí vyrovnat s následky nemoci. Do Japonska, kde v pátek začne seriál Světového poháru, odletěla trojnásobná olympijská vítězka s téměř dvoutýdenním předstihem. Místo aklimatizace ale marodila a brala antibiotika. V nahrávce pro média uvedla, že aktuálně počítá jistě jen s tím, že v Obihiru nastoupí do nedělního závodu na 3000 metrů.

Do čtyřicítky nevydržím, to už je fakt trošku za hranou, směje se Martina Sáblíková. Co radí své nástupkyni z rodiny? Video: Sport.cz

 
Článek

„Bohužel jsem po příjezdu do Japonska hned první den po tréninku na ledě dostala horečku, takže moje příprava před Světovým pohárem se hodně zkomplikovala. Navíc po provedení CRP testů mi doktor nasadil antibiotika. Příprava proto nebyla taková, jaká měla být a jakou bych potřebovala,“ řekla šestatřicetiletá Sáblíková v audionahrávce agentury Sport Invest, která ji zastupuje. „Takže tenhle první ‚svěťák‘ bude spíš boj sama se sebou, s časem.“

Držitelka sedmi olympijských medailí odcestovala do Japonska s velkým předstihem, aby se jí podařilo co nejlépe vyrovnat s časovým posunem, s nímž vždy bojuje. „Něco jsem odtrénovala, ale samozřejmě to nebylo takové, jaké bych potřebovala. Na led jsem se dostala až začátkem tohoto týdne. Takže to, co jsem chtěla najezdit, a jedna z věcí, proč jsme sem jeli tak brzo, se bohužel nepovedla,“ uvedla Sáblíková, kterou čeká 23. sezona v kariéře.

Kvůli prodělané nemoci svěřenkyně trenéra Petra Nováka pozmění na třídenní soutěži program. Nejjistější je její start v nedělním závodu na trati 3000 metrů, na níž je světovou rekordmankou. „Určitě vynechám páteční kilometr. Uvidíme, jak se budu v pátek cítit. Jestli nastoupím na sobotní patnáctistovku, nebo ne. Trojku bych chtěla jakýmkoli možným způsobem odjet,“ řekla někdejší královna dlouhých tratí, jež v minulé sezoně skončila v pohárovém hodnocení pátá.

Reklama