Hlavní obsah

Sáblíková na mistrovství Evropy nejede. Po zranění nemohla naplno trénovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistrovství Evropy na jednotlivých tratí proběhne v nizozemském Heerenveenu od pátku do neděle bez Martiny Sáblíkové. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení se rozhodla šampionát vynechat kvůli následkům zranění z posledního Světového poháru.

Foto: Profimedia.cz

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková vynechá ME.

Článek

„Šampionát jsme měli v plánu, ale bohužel po zranění v Tomaszówě, kdy jsem měla problém s tříslem a přitahovačem, jsme museli změnit plány. Před Vánoci jsme vyrazili na soustředění, kde jsem bohužel nemohla do posilovny, běhat ani skákat, ze začátku ani jezdit na ledě, takže šlo jen jezdit na kole,“ vysvětlovala.

„Když jsem nemohla jezdit žádné úseky a nebyla jsem připravená tak, jak bych chtěla, tak jsme se rozhodli mistrovství Evropy vynechat,“ prohlásila třináctinásobná vítězka celkového hodnocení Světového poháru.

V letošní sezoně ji ale přibrzdilo několik zdravotních problémů, v polském Tomaszówě Mazowieckém v prosinci skončila na 3000 m šestá, když si přitahovač stehenního svalu natáhla při rozcvičení, v úvodu sezony ji zase trápilo nachlazení.

Přesto dokázala svěřenkyně Petra Nováka začátkem prosince po téměř čtyřech letech vyhrát závod Světového poháru v norském Stavangeru a v celkovém hodnocení SP jí patří druhé místo za Norkou Ragne Wiklundovou.

Mistrovství Evropy vynechala ze zdravotních důvodů i v předchozích dvou letech, ale získala na něm už dvanáct medailí. Také v Heerenveenu za podpory tradičně hlučných nizozemských fanoušků už posbírala spoustu úspěchů, naposledy v hale Thialf získala vloni bronz na mistrovství světa na 3000 i 5000 metrů.

Vrcholem MS v Calgary

Nyní svoji přípravu bude směřovat k závěrečným závodům Světového poháru v americkém Salt Lake City na konci ledna a kanadském Quebeku i světovým šampionátům ve čtyřboji, a zejména na jednotlivých tratích, který hostí v půlce února Calgary. „Uvidíme, jak se povede vyladit forma, ale věřím, že už bude všechno v pořádku,“ dodala šestatřicetiletá Sáblíková.

Česko budou na mistrovství Evropy reprezentovat Zuzana Kuršová, Lucie Korvasová a Nikol Nepokojová, které se představí i v týmovém sprintu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články