Hlavní obsah

Šampionka Prosvirnovová odchází z Ruska. Jde za hlasem svého srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní ruská rychlobruslařka na krátké dráze Sofia Prosvirnovová požádala o změnu občanství. Uvedl to server championat.ru s tím, že pětinásobná mistryně Evropy a čtyřnásobná medailistka ze světových šampionátů v budoucnu hodlá hájit barvy Dánska.

Foto: Profimedia.cz

Ruská rychlobruslařka na krátké dráze Sofia Prosvirnovová žádá o dánské občanství.

Článek

Pětadvacetiletá Prosvirnovová odůvodnila svoji žádost o změnu pasu rodinnými náležitostmi. V září loňského roku se totiž vdala za dánského rychlobruslaře a tamního rekordmana Viktora Halda Thorupa, jehož hodlá na sever Evropy následovat a taktéž reprezentovat svoji novou zemi na mezinárodní scéně.

„Systém centrální přípravy ruského týmu, tedy tři neděle v kuse a jen týden pauzy každý měsíc po dobu dlouhých jedenácti měsíců, který jsem absolvovala posledních devět let, mi sice přinesl výsledky a úspěchy, každá mince má ale dvě strany a hodnoty se mění. Nyní už je pro mne prioritou rodina a chci být se svým manželem, nikoliv udržovat náš vztah na dálku," objasnila rodačka z Petrohradu na sociálních sítích důvody, které ji vedly k podání žádosti o dánský pas.

Reklama