Hlavní obsah

Už při tréninku jsem poznala, že to nebude dobré, uvedla Zdráhalová

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová vstoupila do olympijských her až 18. místem v závodu na 3000 metrů a dobře věděla, že je to neúspěch. Že nebude její výkon ideální, cítila již v minulých dnech. Věří, že v dalších startech se jí bude dařit více. Pětadvacetiletá kolegyně Martiny Sáblíkové by se měla představit ještě ve čtyřech závodech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká rychlobruslařka Nikola Zdráhalová zdraví fanoušky.

Článek

"Spíš mi to nejelo, než jelo. Proč? Nevím. Nejsem tu se sebou sama spokojená. Pořád se hledám a nemohu se najít. Snad to přijde během dalších závodů," řekla Zdráhalová novinářům. "Už během tréninků jsem poznala, že to nebude dobré. Jakmile se necítím dobře tam, tak vím, že závod nebude dobrý," uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Problémem může být nedostatečná aklimatizace. "Jedna věc je, že mi nejedou nohy, ale hlavní je hlava. Nedokážu se tak brzy srovnat s časovým posunem, trvá mi to déle. Tak uvidíme za pár dnů, budu doufat, že se to prolomí a bude to lepší," řekla Zdráhalová, která by se měla ještě představit na tratích 500, 1000 a 1500 metrů a v závodu s hromadným startem. Šanci na nejlepší výsledek by měla mít na pondělní patnáctistovce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nikola Zdráhalová (@nikyzdrahalova)

Na náročný program je prý připravena, napilno měla již před čtyřmi roky v Pchjongčchangu. "Je to strašná porce, ale není to jako při Světovém poháru. Je to jeden závod v každém dnu, takže si myslím, že to bude asi v pořádku. Uvidíme, co udělá hlava. To bude to nejdůležitější," dodala Zdráhalová.

Reklama

Související témata: