Hlavní obsah

Adamczyková si v Gudauri vyjela stříbro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistryně světa ve snowboardcrossu Eva Adamczyková skončila druhá v gruzínském Gudauri a i ve druhém závodě po návratu do Světového poháru vybojovala stupně vítězů. Ve finále nestačila po těsném finiši jen na vedoucí ženu seriálu Chloé Trespeuchovou z Francie. Jan Kubičík a Kryštof Choura vypadli v osmifinále.

Foto: Profimedia.cz

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková na archivním snímku.

Článek

Třicetiletá Adamczyková před týdnem ozdobila návrat do SP vítězstvím ve Svatém Mořici, dnes jí těsně unikl dvacátý pohárový triumf, kterým by se odpoutala od bývalé běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové. Více prvenství na sněhu z českých sportovců nasbírala jen Ester Ledecká, která ve snowboardingu ve sjezdovém lyžování vyhrála 26 závodů.

Dvojnásobná světová šampionka Adamczyková, jež dominovala páteční kvalifikaci, nerozjela závod nejlépe. Ve čtvrtfinálové jízdě nedoskočila třetí překážku a byla dlouho třetí. Až v závěru se jí podařilo získat druhé, postupové místo na úkor Rakušanky Pii Zerkholdové.

Semifinálovou jízdu zahájila olympijská vítězka ze Soči 2014 lépe. Vedla, a přestože ji později předjela Švýcarka Sophie Hedigerová, česká snowboardistka uhájila druhé místo a další postup do finále.

Také v něm se Adamczyková držela dlouho ve vedení. V první části tratě odrazila útok Italky Michely Moioliové, v závěru se na ni ale ještě dotáhly Hedingerová a Trespeuchová. Francouzka nakonec po povedenému manévru Adamczykovou předjela a jako první v tomto ročníku SP vyhrála podruhé.

„Bylo to těžké. Ráno jsem se probudila s nachlazením. Trať byla dobrá a bylo to hezké finále. Úvodní sekce po startu se mi nepovedla a musela jsem do toho hodně šlapat. Nakonec se mi podařilo dotáhnout k čelu a předjet i Evu. Jsem velmi šťastná,“ řekla v televizním rozhovoru Trespeuchová.

Choura s Kubičíkem se představili spolu v osmifinálové jízdě s Italem Omarem Visintinem a Francouzem Loanem Bozzolem. Ani jeden z českých reprezentantů se ale mezi postupovou dvojici nedostal. Choura tak nenavázal na čtvrté místo ze Svatého Mořice. Zvítězil Kanaďan Eliot Grondin a upevnil si vedení v seriálu.

Program Světového poháru v Gudauri pokračuje dalšími závody v neděli.

SP ve snowboardcrossu v Gudauri (Gruzie):
Muži:
1. Grondin (Kan.)
2. Bolton (Austr.)
3. Hämmerle (Rak.)
...
21. Choura
27. Kubičík
41. Houser (všichni ČR)
Průběžné pořadí SP (po 4 z 12 závodů):
1. Grondin 360
2. Hämmerle 252
3. Koblet (Švýc.) 190
...
10. Choura 86
38. Kubičík 16
42. Houser 12
Ženy:
1. Trespeuchová (Fr.)
2. ADAMCZYKOVÁ (ČR)
3. Hedigerová (Švýc.).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 12 závodů):
1. Trespeuchová 300
2. Moioliová (It.) 225
3. Brockhoffová (Austr.) 195
...
5. Adamczyková 180

Reklama