Hlavní obsah

Sparťanské profesionály čeká výzva v podobě mezinárodního turnaje

Praha

Po sérii přátelských online zápasů, kdy se tým Sparta eSports postupně představil proti Viktorii Plzeň, Teplicím a Bohemians 1905, nyní čeká sparťanské profesionály výzva v podobě mezinárodního turnaje pod názvem Easter Friendly Cup #2, který pořádá esportový tým dánského Bröndby Kodaň. Kromě „domácího“ týmu se Sparta utká s italskou Parmou a tureckým Galatasaray Istanbul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

K esportu má velmi blízko i sparťanský záložník Lukáš Vácha.

Článek

Jak už napovídá název, bude se jednat o druhý turnaj tohoto typu. První Easter Friendly Cup se odehrál 6. a 7. dubna, kdy čtveřici týmů tvořili Bröndby, nizozemský Heracles Almelo a esportovci italských týmů Sampdorie Janov a Fiorentiny. Celkovým vítězem se stalo pořádající Bröndby, když ve finále porazilo Fiorentinu.

Easter Friendly Cup #2 se odehraje 13. a 14. dubna. První hrací den se všechny týmy spolu utkají v základní skupině a následné pořadí určí semifinálové dvojice pro druhý den. Během něj se pak odehraje i zápas o 3. místo a finále. Tým musí mít minimálně dva hráče a mohou se během turnaje prostřídávat. Nominace Sparty bude zveřejněna po víkendu.

Sparťanské zápasy z turnaje je možné sledovat na platformě Twitchi na kanálu ACSparta_eSports. Předpokládané začátky jsou v oba hrací dny naplánované na 19:00.

Reklama

Související témata: