Hlavní obsah

Sinners vs. CZC.eSuba. Úvodní den play off 1. Tipsport COOL ligy určil podobu finále

Praha
Aktualizováno

Je rozhodnuto. Finalisty 1. Tipsport COOL Ligy se stávají SINNERS jako největší favorité, které doprovodí CZC.eSuba. Ta při tom mohla být ve svém duelu považována za mírného outsidera, protože po základní části jí patřilo třetí místo, zatímco Gunrunners skončili o stupeň výše.

Foto: Playzone.cz

CS:GO Tipsport COOL liga měla v sobotu na programu semifinále. Ilustrační foto

Článek

Vše odstartoval souboj mezi SINNERS a Eclot Gaming. Na jedné straně bojovali favorité celé soutěže ze SINNERS a na druhé právě Eclot Gaming, jehož hráči v současnosti nehrají na plný úvazek. Zápas tak měl jasného favorita. Jenže právě takové zápasy bývají pro favority zrádné a ti musejí zpravidla bojovat o každý bod.

Zvolili nepříliš oblíbené Vertigo

První mapou bylo možná nečekaně nepříliš oblíbené Vertigo, které zvolili hráči SINNERS. Ti výhodu svého výběru potvrzovali během celého utkání, ve kterém si počínali velmi jistě. Střelci z Eclot Gaming ale rozhodně neztráceli a chvílemi to vypadalo, že mohou svého soupeře překvapit. SINNERS ale prokázali svoji taktickou vyspělost a v rozhodujících momentech získali důležitá kola. Sestava vedená hráčem K1-FiDou nakonec padla 10:16 a SINNERS byli jednou nohou ve finále.

Druhou mapou hráči Eclot Gaming zvolili Inferno. Ze začátku to ale s nimi moc nadějně nevypadalo. Prvních pět kol odnesli SINNERS. Pak ale přišla asi nejlepší chvíle Eclotů z celého zápasu. Díky pěknému hernímu projevu zvládli ze zbytku kol dané poloviny uhrát hned šest, a SINNERS tak do té druhé šli pouze s tříbodovou výhodou. Jak se ale později ukázalo, náskok byl pro ně stále dostačující. Neofraga a spol. sice Eclot ještě chvíli trápili, z druhého poločasu si ale nakonec odnesli jen čtyři kola. SINNERS tak další výhrou poměrem 16:10 uzavřeli celé první semifinále, které skončilo 2:0 v jejich prospěch.

CZC.eSuba urvala souboj rivalů

Zcela jiné papírové předpoklady platily ve druhém utkání. Zde mělo jít o velice vyrovnanou řežbu, jejíž výsledek šlo tipovat opravdu jen těžko. To později potvrdil i samotný vývoj utkání, a diváci si tak mohli užít dramatickou hru.

To platilo hned o první mapě, kterou se stala Mirage, kterou zvolili Gunrunners. Ti na své mapě předváděli o trochu lepší výkony. V úvodní polovině ale nedokázali získat výhodu a před výměnou stran bylo skóre 8:7 pro tým CZC.eSuba. Radost hráčům v modročerných dresech moc dlouho nevydržela, po přestávce totiž Gunrunners byli jako vyměnění! Hráči CZC.eSuba sice zvládli vyhrát úvodní kolo druhé půle, po něm už ale přišla jasná dominance ze strany Gunrunners, kteří už partě pod vedením trenéra benq1ho nechali jen jedno kolo, a celkově mapu ovládli poměrem 16:10.

Na mapě Train, která jakožto výběr CZC.eSuby následovala, byl zase vývoj docela opačný. Tým, jenž volil mapu, do něj totiž úspěšně vstoupil už od začátku a hned po první polovině CZC.eSuba vedla jednoznačně 12:4. Hra se vyrovnala až ve druhé polovině. Náskok si však CZC.eSuba pohlídala a jasnou výhrou 16:8 poslala zápas do rozhodující mapy, takzvaného decideru.

Tím se stal Overpass, kde se čekal vyrovnaný duel. Každý z týmů měl své světlé momenty a hra se přelévala ze strany na stranu. Tipnout si správně vítěze nebylo možné do poslední chvíle. Za stavu 15:15 a 1:1 na zápasy se šlo do prodloužení. Hned v prvním z nich dokázala CZC.eSuba uspět. Díky výhře 19:17 si zajistila své místo ve finále, kde se postaví favorizovaným SINNERS. Gunrunners čeká souboj o třetí místo.

Výsledky semifinále 1. Tipsport COOL ligy:
SINNERS - ECLOT 2:0 (16:10, 16:10)
Gunrunners.AOC - CZC.eSuba 1:2 (16:10, 8:16, 17:19)

Reklama

Související témata: