Hlavní obsah

Japonci otevřou esportové centrum. Vstup jen pro seniory

Kóbe/Praha

Japonská organizace ISR Esport brzy otevře nové esportové centrum pro seniory. Bránou nového střediska v městě Kóbe projdou první návštěvníci 2. července a vstup do něj bude umožněn pouze lidem nad 60 let. Japonci tak chtějí nejstarším obyvatelům země umožnit nahlédnout pod pokličku rychle se rozvíjejícího odvětví, které je doménou zejména mladší generace.

Foto: Sport.cz

Japonská organizace ISR Esport otevře esportové centrum pro seniory.

Článek

Podle webových stránek nového esportového centra chtějí majitelé střediska seniorům nabídnout bezpečné a kontrolované prostředí, kde se budou moc seznámit s kompetetivním hraním počítačových her.

Organizace ISR Esport, která za vybudováním centra stojí, si od chystaného projektu rovněž slibuje, že bude stárnoucím lidem pomáhat s vyrovnáváním se s případnou osamělostí. Nápad s unikátním místem ale přináší i další pozitiva.

Podle ISR hraní počítačových her stimuluje mozkovou aktivitu, protože hráči musí naráz provádět mnoho úkolů náročných na přemýšlení. A to je podle ISR pro duševní zdraví seniorů prospěšné.

Ve středisku je vybudována i takzvaná „Cooldown zóna", kde si od hraní budou moct návštěvníci odpočinout a kde budou společně diskutovat o svých herních zážitcích.

Reklama

Související témata: