Hlavní obsah

Skandál s podvody v CS:GO se rozrůstá, vinu přiznalo několik dalších trenérů

Praha

Světovou scénou CS:GO cloumá bobtnající skandál. K podvodnému chování v turnajích se přiznal další známý trenér Allan „Rejin“ Petersen, dánský kouč organizace mousesports. Skandál propukl minulý týden, když liga ESL, organizující mezinárodní turnaje ve hře Counter-Strike: Global Offensive, potrestala zákazem činnosti trenéry týmů Heroic, MIBR a Hard Legion. Padaly vysoké několikaleté tresty.

Foto: Sport.cz

Dánský kouč mousesports Allan “Rejin” Petersen se přiznal k podvodnému chování, tým ho suspendoval.

Článek

Nejnovějším přírůstkem mezi trenérskými hříšníky je třiatřicetiletý kouč mousesports Allan „Rejin" Petersen. Ten o víkendu na sociální síti Twitter přiznal, že chybu ve hře umožňující rotující pohled na mapu využil už v roce 2018.

Za své chování se populární trenér omluvil. Organizace mousesports se ho ovšem rozhodla po dobu probíhajícího vyšetřování suspendovat. Petersen ale není jediným, který se pod tlakem zpětného prošetřování rozhodl sám přiznat k podvodnému jednání.

Dalším je bývalý kouč týmu Ninjas in Pyjamas Faruk „pita" Pita. Ten ovšem tvrdí, že i když chyby v roce 2018 také využil v jenom z turnajů, následně na ni upozornil vývojáře hry společnost Valve.

Organizace ESL v minulém týdnu za využívání chyby ve hře potrestala několikaletými tresty Nicolaje "HUNDEN" Petersena z týmu Heroic, Ricarda "dead" Sinigaglia z MIBRu a Aleksandra "zoneR" Bogatirjeva z týmu Hard Legion.

Reklama

Související témata: