Hlavní obsah

Ukrajina uznala esporty jako regulérní sportovní disciplíny

Ukrajina se řadí mezi další země, které berou esportový průmysl vážně. Komise pro uznání sportu ukrajinského ministerstva mládeže a tělovýchovy uznala esporty jako regulérní sportovní disciplíny. V minulosti takový krok učinilo mnoho asijských zemí včetně Číny, dále Rusko, ale například také Německo a další.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto

Článek

O uznání esportů na Ukrajině jako regulérních sportovních disciplín se zasloužily dvě místní esportové federace (UESF) a (UPEA). Ty předložily příslušnému ministerstvu potřebné dokumenty, aby legislativní proces mohl být uskutečněn.

Podle zástupců federace UESF se potřebné dokumenty připravovaly déle než rok ve spolupráci s Mezinárodní esportovou federací (IESF).

„Nemůžeme ignorovat tento fenomén, který roste všude po celém světě a velmi rychle se rozvíjí. Zájem diváků o esporty každým měsícem roste, stejně jako zapojení naší populace do tohoto odvětví," vysvětlil kladné stanovisko ministr Vadym Gutcajt, bývalý olympijský reprezentant v šermu.

„Nechceme, aby naše děti, které tráví svůj čas u počítače, byly závislé na hraní počítačových her. Chceme, aby se z jejich koníčků stala intelektuálně kvalitní a kompetitivní záležitost," dodal ministr.

Reklama

Související témata: