Hlavní obsah

Známý ruský hráč DOTA 2 podlehl rakovině

Moskva/Praha

Esportový svět zasáhla smutná zpráva. Ruský plejer DOTA 2 Alexander „Flow“ Sazonov prohrál svůj boj s rakovinou, bylo 25 let. Zákeřnou nemoc se snažil porazit přes dva roky. O jeho smrti informovala na Twitteru esportová organizace B8.

Foto: Sport.cz

Ruský hráč Alexandr „Flow“ Sazonov podlehl rakovině.

Článek

Sazanov se o své diagnóze dozvěděl na začátku roku 2018. Na nějakou dobu se ze scény DOTA 2 vytratil, koncem téhož roku ale přišel jeho úspěšný návrat a s ním i několik mezinárodních úspěchů.

Poslední podnik odehrál ze Heroic letos na začátku srpna. Následně se jeho zdravotní stav zkomplikoval a na začátku týdne svůj boj s rakovinou prohrál.

„Dnes zemřel Alexander 'Flow' Sazonov. Statečně bojoval s nemocí a do poslední chvíle věřil v to nejlepší. Vyjadřujeme soustrast Alexandrově rodině a přátelům. Odpočívej v pokoji," napsal na Twitter známý tým B8.

Sazonov působil za svou kariéru ve více než desítce esportových klubů. Nejvíce se proslavil během svého angažmá v celku FlyToMoon, se kterým na DreamLeague Season 12 loni vyválčil 5. místo v divizi Tier 2. Na kontě má i několik turnajových triumfů v Tier 3.

Reklama

Související témata: