Hlavní obsah

Finále Worlds v League of Legends je tu, kdo získá titul mistrů světa?

Esportoví fanoušci se v sobotu můžou těšit na velké finále šanghajského mistrovství světa v League of Legends. O tom, kdo nad hlavu zvedne pohár šampionů pro rok 2020, se rozhodne mezi čínským týmem Suning a jihokorejským DAMWON. Duel o všechno začíná v poledne středoevropského času.

Foto: Sport.cz

Pohár pro vítěze Worlds League of Legends. Archivní foto

Článek

Příznivce populární hry LoL žánru MOBA čeká v sobotu vyvrcholení jednoho z nejsledovanějších turnajů esportového světa. Finále Worlds proti sobě svede favorizované Jihokorejce z organizace DAMWON a překvapivé finalisty z Číny, kteří do souboje o krále LoL nesou prapor organizace Suning.

Suning ze základních skupin postoupili z prvního místa. Ve čtvrtfinále nedali šanci týmu JD Gaming a v semifinále se střetli s velkými favority celého mistrovství z Top Esports. Vítězství 3:1 nad papírově lepšími krajany bylo pro mnohé velkým překvapením.

Plejeři Suningu dokázali, že na šampionátu hrají ve skvělé formě, ve finále na ně ale čeká další velký favorit celého Worlds. DAMWON ve skupinové fázi ztratil jedinou bitvu a rovněž šel do vyřazovacích bojů z prvního místa.

Ve čtvrtfinále rozmetal korejské rivaly DRX poměrem 3:0 a šanci nedal ani v semifinálovém duelu evropským G2, které přemohl 3:1.

Podle sázkových kanceláří jsou hráči DAMWONu velkými favority na zisk trofeje. Jenže Suning už v turnaji jedno velké překvapení předvedli, dokážou šokovat svět esportu i napodruhé? To se fanoušci LoL dozví už v sobotu od 12:00 středoevropského času.

Reklama

Související témata: