Hlavní obsah

Titul mistrů světa v League of Legends získali Jihokorejci

Šanghaj/Praha

Nadvláda čínských týmů v League of Legends je u konce. Titul mistrů světa na šanghajském šampionátu o víkendu vyválčil jihokorejský celek DAMWON. Ten ve finále udolal čínský Suning poměrem 3:1. Na to, jak rozhodující zápas probíhal, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Titul na Worlds v League of Legends získali hráči DAMWON.Video: Reuters

 
Článek

Příznivci populární hry LoL žánru MOBA si v sobotu nenechali ujít napínavé finále Worlds, které je jednou z nejsledovanějších esportových akcí světa. O titul šampionů pro rok 2020 si to rozdal jihokorejský celek DAMWON, jehož hráči byli velkými favority turnaje, a překvapivě také plejeři organizace Suning z Číny.

Ti v semifinálovém klání proti krajanům z Top Esports šokovali esportový svět, a velkým otazníkem tak bylo, jestli se jim podobný kousek podaří i v bitvě o titul proti DAMWON.

Nakonec k tomu zase tolik nescházelo. Favorité sice dokázali ovládnout první bitvu, ale plejeři Suningu zmobilizovali síly a v dalším duelu se na své soupeře výsledkově i herně dotáhli.

Jenže DAMWON následně zabral a připsal si těsné vítězství ve třetí hře a v té čtvrté už si pohodlně dokráčel pro titul. Po celkovém výsledku 3:1 tak jeho hráči mohli nad hlavu zvednout okázalý pohár pro šampióny celého mistrovství.

Po dvou letech tak na scéně LoL končí nadvláda čínských týmů, a trofej pro šampiony tak putuje zpět na Korejský poloostrov.

Reklama

Související témata: