Hlavní obsah

Další legenda CS:GO končí a přechází na Valorant

Praha

Další odchod veterána. Hvězdný plejer herní série Counter-Strike: Global Offensive Christopher "GeT_RiGhT" Alesund oznámil, že přechází k titulu Valorant. Třicetiletý Švéd, který svého času patřil k absolutní špičce CS:GO, je dalším z řady známých hráčů, kteří ke kompetitivní sci-fi střílečce přestupují.

Foto: Sport.cz

Jeden z nejznámějších hráčů CS:GO Christopher "GeT_RiGhT" Alesund přechází na Valorant. Archivní foto

Článek

Jeho nejlepší roky mezi elitou jsou sice pryč, řada fanoušků bude i tak z rozhodnutí švédského pionýra smutnit. Slavná éra Alesundovy dominance na CS:GO scéně započala v roce 2012, kdy jako jeden z prvních přešel na Counter-Strike 1.6. "GeT_RiGhT" byl členem legendárního týmu Ninjas in Pyjamas, který v té době vévodil světovému žebříčku.

Po několika sezonách na vrcholu ale přišel Alesundův pozvolný propad. Naposledy působil v organizaci Dignitas, které aktuálně patří 37. příčka žebříčku podle HLTV. "GeT_RiGhT" byl v průběhu sezony navíc posazen na lavičku, a to zřejmě zapříčinilo jeho rozhodnutí na konci roku s CS: GO definitivně skoncovat.

Alesund se rozhodl štěstí zkusit v relativně novém titulu Valorant. K němu se přesunulo už nejedno velké jméno světa CS:GO. Jedním z nich je například veterán Joshua „steel" Nissan, který stejné rozhodnutí oznámil letos v září.

Reklama