Hlavní obsah

Češi postoupili do finále MAX League of Nations, o titul se utkají s Velkou Británií

Praha

Český reprezentační výběr ve hře Hearthstone prošel na mezinárodním turnaji MAX League of Nations do finále. Trio ve složení Jaromír „Jarla“ Vyskočil, Oldřich „Faeli“ Mahdal a Štěpán „Norwis“ Šimek v semifinále zdolalo 2:1 nebezpečnou Francii. Zápas o titul je na programu ve čtvrtek a na české plejery v něm čeká silný výběr Velké Británie.

Foto: Sport.cz

Přední český hráč Hearthstone Oldřich „Faeli“ Mahdal s pohárem pro mistra ČR. Archivní foto

Článek

Cesta k branám finále vůbec nebyla jednoduchá. Český výběr jen tak tak prošel ze základní skupiny. Ve vyřazovacích bojích ale předvádí parádní jízdu. Češi si ve čtvrtfinále poradili se Španělskem jasně 2:0 a čekal je souboj se silnou Francií.

V něm ale Vyskočil, Mahdal i Šimek znovu předvedli, že Česko v Hearthstone patří ke světové špičce. V úvodním klání připsal Norwis výhru 2:1 proti Gabymu. Jarla poté 0:2 podlehl Felkeinemu. V rozhodujícím duelu poslal po výhře 2:0 do finále české borce Faeli.

Ve čtvrtek večer tak Faeliho a spol. čeká duel s favorizovaným výběrem Británie. „UK je podle mě nejsilnější tým celé ligy. Deaddraw je bůh Hearthstonu a Jambre nejlepší deckbuilder na světě," nechal se pro web Entropiqu slyšet reprezentant černo-zelených Oldřich "Faeli" Mahdal.

Finále turnaje MAX League of Nations se hraje formátem BO5. Duely začínají ve 20:00 a sledovat je můžete prostřednictvím platformy Twitch.

Reklama

Související témata: