Hlavní obsah

Historický úspěch na dosah! Češi jsou ve velkém finále. A v něm už vedou

Liberec

Vítězné tažení českého týmu pokračuje, už jen jedna výhra dělí liberecké Sinners od historického triumfu v ESEA Premier, druhé nejvyšší soutěži ve hře CS:GO. V semifinále porazili polské AGO celkem hladce 2:0 (16:9 a 16:10) a od postupu do elitního patra ESL Pro League je dělí jediná výhra. Pro poslední kapitolu boje o historický úspěch českého esportu navíc dostali velkou výhodu plynoucí z herního systému v této online střílečce. Už před startem nedělního Grand final (v 19.30) vedou 1:0.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Sebastian „beastik“ Daňo z organizace SINNERS. Archivní foto

Článek

V rozhodující bitvě se Sinners mohou střetnout s jedním z trojice LDLC, forZe nebo AGO, které už porazili, ale zůstali ve hře prostřednictvím opravného pavouka, lower bracketu.

Český tým horním pavoukem, upper bracketem, prošel bez jediného zaváhání. Ve finále ho čeká souboj speciálním formátem Best of 5. Díky pravidlům zvýhodňujícím týmy postupující bez nutnosti oprav, vedou už 1:0, a proto jim stačí vyhrát jen dvě herní mapy a budou v elitní společnosti, kde ještě nikdy žádný český esportový tým nepůsobil.

Turnaj ESL Pro League se hraje v srpnu a v září na Maltě.

Reklama

Související témata: