Hlavní obsah

Podstata ovládl předposlední závod seriálu Virtual GP a stal se celkovým šampionem

Šampionem aktuální sezony esportového seriálu Mercedes-Benz Virtual GP 2021 se stal Lukáš Podstat z týmu Entropiq. Jezdec černo-zelené stáje v úterý ovládl předposlední závod šampionátu na americkém okruhu Long Beach. Na druhém místě dojel Podstatův největší rival a soupeř o mistrovský titul Lukáš Přáda z týmu ERT Racing. Třetí skončil jeho týmový kolega a bratr David Přáda.

Seriál Mercedes-Benz Virtual GP 2021. Zdroj: virtualgp.cz

Článek

Pole position v 11. závodě sezony vyjel Podstata. Z druhého místa vystartoval Martin Sirotek z týmu ESET a třetí místo na roštu zbylo na Lukáše Přádu.

Už před startem závodu bylo jasné, že když Podstata skončí po projetí cílem před Přádou, o vítězi celého šampionátu bude jasno.

K tomu také nakonec došlo. Těsně před koncem závodu byl sice ve vedení Michal Limon z týmu MECA, jenže ten musel pár kol před cílem do boxů a rázem se ve vedení ocitl vedoucí muž šampionátu Podstata.

Přáda na něj sice mohutně tlačil, mezi jezdci došlo v posledním kole ke krásnému souboji, ale Podstata první místo před úhlavním rivalem udržel a dojel si pro premiérový titul z Mercedes-Benz Virtual GP.

Mercedes-Benz Virtual GP 2021
Výsledky 11. závod Long Beach:
1. Lukáš Přáda (Entropiq) 46 kol
2. Lukáš Podstata (ERT Racing Team) + 0,211
3. David Přáda +7,758
Průběžné pořadí po 11. závodech:
1. Lukáš Přáda (Entropiq) 246 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 211 bodů
3. Martin Sirotek (ESET) 123 bodů

Reklama

Související témata: