Hlavní obsah

Prostějov - Třinec 0:1Weber vítězným gólem podtrhl zlepšenou formu Nečkova týmu

Prostějov
Aktualizováno

Fotbalisté Třince na závěr podzimní části druhé ligy porazili Prostějov na jeho hřišti 1:0 a vyhráli čtvrté z posledních pěti utkání. Naopak domácí nováček počtvrté za sebou prohrál bez vstřelené branky a na vítězství čeká osm kol.

Článek

Úvodní poločas nabídl po jedné velké šanci na každé straně. Hlavičku Pernackého zneškodnil třinecký brankář Adamuška, jeho protějšek Bréda zase vykopl Omastovu střelu.

Zápas 16. kola rozhodl v 73. minutě záložník Weber přesnou ranou k tyči. Prostějovští mohli v závěru vyrovnat, ale překonaného Adamušku na brankové čáře zastoupil kapitán Bedecs a střídající Hapal trefil jenom boční síť.

„Přiznám se, že jsme se na zápas chystali hodně, dokonce jsme jeli na dva dny a spali v Olomouci. Nechtěli jsme nic podcenit, protože naše šňůra už byla delší, mužstvo má stoupající formu a podzim jsme chtěli zakončit zdárně, což se nám podařilo," libuje si Jiří Neček, trenér Třince.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme trochu kombinačnější. O přestávce jsem vytýkal hráčům, že nedohrajeme některé akce, které vypadaly slibně. V druhém poločase jsme prostě chtěli vstřelit gól, nabádal jsem hráče, ať hodně střílíme. Jedna střela nám vyšla, o gól jsme nakonec vyhráli," dodává Neček spokojeně.

„Zápas byl z mého hlediska remízový, nevím, jestli měl Třinec nějakou gólovou příležitost. Nabádal jsem hráče, abychom se uvolnili přes kraje a odcentrovali na Kroupu nebo později na Kovaříka či Hapala. Jenže v útočné fázi nemáme takovou kvalitu. Proto nemáme body a podzim je takový, jak je," je zklamaný Oldřich Machala, trenér Prostějova.

Třinci v neúplné tabulce FNL patří deváté místo, Prostějov je dvanáctý.

Druhá fotbalová liga - 16. kolo:
1. SK Prostějov - Fotbal Třinec 0:1 (0:0)
Branka: 73. Weber. Rozhodčí: Cieslar - Pelikán, Mojžíš. ŽK: Machynek, Janíček, Kovařík - Bedecs. Diváci: 486.
Prostějov: Bréda - Slaninka, Schuster, Janíček, Biolek - Koudelka, Sus, Fládr (76. Kovařík), Pernackyj (79. Langer) - Machynek (46. Hapal), Kroupa. Trenér: Machala.
Třinec: Adamuška - Ilko, Čelůstka, Bedecs, Janoščín - Šumbera, Vaněk, Weber, Janošík (86. Hejný) - Omasta (58. Dedič) - Schwendt (70. Klec). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: