Hlavní obsah

Kouč Dukly Bittengel: Konečně jsme urvali první vítězství v sezóně

Trenér fotbalistů Dukly Praha Günter Bittengel dovedl své svěřence poprvé letos k tříbodovému zisku. Na Julisce dokázali domácí porazit Ústí nad Labem 3:0 a navázali na dva předchozí zápasy, ve kterých taktéž bodovali. „Jsem rád, že jsme konečně urvali první vítězství v soutěži,“ nechal se slyšet Bittengel po zápase.

Foto: PRÁVO

Günter Bittengel

Článek

Jak byste zhodnotil utkání proti Ústí nad Labem?

Důležité pro nás bylo, že jsme do zápasu vstoupili v pohodě. První branka nás uklidnila, ve druhém poločase už jsme měli vývoj utkání ve svých rukách. Musím pogratulovat mužstvu za dobře odvedenou práci.

Dukla musela na tři body čekat až do sedmého kola...

Jsem rád, že jsme konečně urvali první vítězství v soutěži, navíc jsme potvrdili zlepšující se trend z posledních utkání, kdy se ukázalo, že jdeme výkonnostně nahoru.

Velkou měrou se o to postaral útočník Luděk Zelenka, který dal dvě branky. S jeho výkonem jste asi spokojený, že?

To jsem, dnes ukázal, že je stále platným hráčem mužstva. Má instinkt a dobrou orientaci v pokutovém území, navíc si dokáže pokrýt balón. Luďka musím pochválit i za práci v tréninku. Dokázal dohnat manko z léta a já věřím, že se bude ještě zlepšovat.

I přes výhru stále zůstáváte ve spodních patrech tabulky v okolí sestupového pásma..

Potřebujeme bodovat, do Jihlavy jedeme pro tři body. Mužstvo v létě prošlo velkou obměnou a chvíli trvá, než si sedne. Proti Ústí jsme dnes potřetí za sebou bodovali a hlavně jsme vydrželi silově. Naši starší hráči mají svou kvalitu a mají za sebou bohatou kariéru. Jsem rád, že nás drží.

Jak se vám na trenérské lavičce spolupracuje s panem Prokešem?

Není v tom problém. Jen jsme nastolili trochu jiný režim u týmu. Všichni jsme si rozdělili práci tak, jak uznáme za vhodné. Doufám, že to bude dobře fungovat i do budoucna.

Reklama

Související témata: