Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 2:1Poprvé pět střídání pro 300 lidí! Juliska byla dějištěm raritního duelu

Praha
Aktualizováno

Juliska bývala zvyklá na velké duely slavné Dukly. Tak trochu symbolicky se právě zde odehrál zápas, který měl dvě nej. Domácí fotbalisté při restartu druhé ligy porazili Jihlavu 2:1 v utkání, během něhož trenéři poprvé v českých soutěžích mohli sáhnout hned k pěti střídáním. Prémiově také mohlo být na stadionu přítomno 300 lidí, protože při sobotní prvoligové dohrávce v Teplicích ještě platil limit 150 osob.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Juliska během duelu Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava.

Článek
Fotogalerie

Druhou ligu po dlouhé pauze spustil televizní šlágr. Za přísných hygienických opatření se střetly týmy s ambicemi na postup do nejvyšší soutěže.

O první gól po restartu se postaral hned v úvodu domácí Souček, prakticky vzápětí ovšem Zoubele vyrovnal. Pražanům pak znovu vyšel i nástup do druhého poločasu, kdy rozhodl Holík.

Dukla dokázala vyžít výhody domácího prostředí a výhrou 2:1 se posunula na čtvrtou příčku tabulky o jeden bod za druhou Vysočinou.

Jihlavu sráží výsledky venku, na hřištích soupeřů vyhrála v sezoně jen jednou. „Doma jsme silní, venku ztrácíme... Mrzí mě oba inkasované góly, které jsme si dali prakticky sami. Hrál se klasický zápas o šest bodů. Důležitá by byla i remíza, abychom měli lepší vzájemný zápas," lituje Radim Kučera, kouč Vysočiny.

Dukla se rehabilitovala za debakl, který před pauzou schytala v derby na Žižkově.

„Výhra nás vrací zase tam, kde chceme být. Mrzí mě gól inkasovaný ze standardky, ale jinak jsem rád za hráče. Na začátek jsme měli těžkého soupeře. Třeba Dancák a Fišl podali zajímavé výkony, tak chceme pracovat i dál," chválí mladíky Roman Skuhravý, trenér Dukly.

Druhá fotbalová liga - 18. kolo:
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 6. Souček, 47. Holík - 7. Zoubele. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Fišl - Smejkal. Hráno bez diváků.

Reklama

Související témata: