Hlavní obsah

Vysočina Jihlava má vyšší základní jmění a nové představenstvo

JIHLAVA

Mimořádná valná hromada druholigového jihlavského fotbalového klubu FC Vysočina ve středu schválila navýšení základního jmění z dvou miliónů na sedm miliónů korun a zvolila novou dozorčí radu. Novým předsedou představenstva byl jmenován ředitel pozemních staveb společnosti PSJ Jiří Pech. Ve funkci ředitele klubu setrvá Zdeněk Tulis, jenž byl zároveň zvolen místopředsedou představenstva. Informoval o tom mluvčí klubu Miroslav Fuks.

Článek

Jihlavští zastupitelé už předtím schválili navýšení základního kapitálu akciové společnosti FC Vysočina Jihlava, což umožnilo vstup nového akcionáře. Strategickým partnerem klubu se stala nizozemská společnost Limar Capital B.V., představující konsorcium fyzických osob napojených na podnikatelské aktivity PSJ, které se rozhodly podporovat klub z vlastních soukromých prostředků.

Po navýšení základního jmění získal nový akcionář v klubu 42,85 procenta, PSJ nyní disponuje 40 procenty. Město Jihlava a Pivovar Jihlava se navyšování nezúčastnily.

Podíl města se snížil z 50 na 14,3 procenta. Podíl pivovaru klesl na 2,85 procenta, jeho setrvání v klubu bude předmětem dalších jednání. "Tento krok završí proces ekonomické stabilizace klubu, který se tak nyní může naplno soustředit na svůj hlavní cíl - postoupit do tří let do nejvyšší fotbalové soutěže," řekl Fuks.

Společnost Limar Capital se zavázala setrvat ve struktuře klubu minimálně tři roky. Pokud se Jihlavě do té doby podaří postoupit do první ligy, podpora se automaticky prodlouží o další tři roky. Limar Capital s PSJ by tak v příštích šesti letech investovaly do klubu minimálně 100 miliónů korun. Limar mimo jiné plánuje vybudovat reklamní a sponzorské portfolio, které zajistí roční rozpočet klubu mezi 50 a 60 milióny korun.

Pokud Vysočina Jihlava postoupí do nejvyšší soutěže, zavázalo se město investovat do pořízení vyhřívaného trávníku. Náklady dosáhnou přibližně 25 miliónů korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články