Hlavní obsah

Brankář Rada nahrál na vítězný gól Dukly. Filip je náš táta, oceňuje Skuhravý

Praha

Pražské derby mezi favorizovanou Duklou a Vyšehradem překvapení nenabídlo. Domácí tým, jenž usiluje po loňském sestupu o okamžitý návrat do první fotbalové ligy, zvítězil zaslouženě 2:0. Do střeleckých statistik se zapsali Daniel Souček a Ondřej Ullman, rozdíl ve skóre ovšem mohl být i vyšší. Dukla se díky třem bodům vyšvihla na třetí příčku tabulky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Dukly Roman Skuhravý v akci.

Článek
Fotogalerie

Hrdinou derby byl trochu nečekaně gólman. Nejenže zkušený brankář Filip Rada domácí v kritických chvílích podržel. Navíc ve 25. minutě skvěle přečetl hru a svým mladším spoluhráčům předvedl takřka chirurgickou přesnost.

Načechranou přihrávkou přes celé hřiště našel nabíhajícího Daniela Součka, který tváří v tvář nasadil hostujícímu gólmanovi Otáhalovi jesličky a připsal si vítěznou trefu.

„Filip je při rozehrávce nadstandardní brankář. Je to takový táta našeho mužstva, jsem rád, že ho máme," oceňuje trenér Roman Skuhravý.

„Navíc nás Rada dvakrát výrazně podržel, když skvěle vyřešil průnikovou přihrávku soupeře za naši obranu," dodává kouč.

Do kasy nepřispěje, drží ji sám

„Náběh jsem viděl, tak jsem zkusil Sukovi přihrát. Zkoušíme to i na tréninku, i když třeba v Satalicích je menší hřiště. Vyšlo to, dali jsme gól," usmívá se Filip Rada.

Do pokladny ovšem spoluhráčům přispět nehodlá. „Vzpomínám, že v lize jsem jednu asistenci měl, ale už se nepamatuji, kdy. Kasu držím já, tak myslím, že se mě asistence nedotkne," uculuje se brankář.

Hráči rostou trenérovi pod rukama

Dukla se drží na třetí příčce, která by jí po skončení soutěže zajišťovala baráž o postup.

„Moc si vážím faktu, že jsme odehráli derby bez inkasované branky, což se nám teď podařilo podruhé za sebou. Jen ve finální fázi jsme stále ještě zbrklí, chybí nám klamavý pohyb či jednoduchá narážečka. Jdeme postupnými krůčky, nicméně kluci mi rostou pod rukama, což mě baví," pochvaluje si Skuhravý.

Před pražským protivníkem měl respekt. „Jsem rád, že máme Vyšehrad zdárně za sebou a navíc věřím, že nám pomůže se soupeři, kteří jsou v tabulce okolo nás. Má na to dostatečně kvalitní fotbalisty," poukazuje trenér Dukly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články