Hlavní obsah

Třinec prošel klíčovou vlnou testů a v neděli může hrát

Třinec
Aktualizováno

Sobotní kontrolní testy na koronavirus neodhalily mezi hráči ani zaměstnanci FK Třinec žádný pozitivní nález. Jeho fotbalisté tak mohou v neděli nastoupit k zápasu 27. kola druhé ligy v Ústí nad Labem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Cienciala z Třince (vlevo) a Matěj Biolek z Prostějova.

Článek

Všichni si oddychli. Dokončení Fortuna Národní ligy bylo kvůli situaci Třince ve velkém ohrožení.

Pro tým ze Slezska půjde v Ústí nad Labem o první mistrovský zápas od 15. června po nucené pauze kvůli pozitivnímu nálezu u jednoho z příslušníků mužstva. Vedení soutěže mezitím muselo odložit tři zápasy týmu a jejich náhradní termíny byly stanoveny ve čtvrtek na zasedání ligového výboru.

Třinečtí by měli odložené derby s Vítkovicemi absolvovat 2. července, duel s Pardubicemi 8. července a utkání proti Vlašimi 17. července.

Posune se také poslední páté kolo prvoligové skupiny o záchranu ze 7. na 12. července. Úvodní zápasy baráže o nejvyšší soutěž Ligová fotbalová asociace nově naplánovala na 18. a 19. července a odvety na 21. a 22 července. Posunuty jsou i termíny tří závěrečných kol druhé ligy.

V první a druhé lize, které po březnovém přerušení soutěží kvůli pandemii v květnu znovu zahájily sezonu, se objevily tři případy covidu-19. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii. Identitu nakažených LFA ani kluby nezveřejňují.

Reklama

Související témata: