Hlavní obsah

Fotbalisté Třince podruhé na jaře vyhráli, konečně se probudila Vlašim

TŘINEC

Fotbalisté Třince vyhráli v druhé lize i druhý jarní zápas. Po výhře v Hlučíně vybojovali v sobotním 17. kole další tři body proti Varnsdorfu, který porazili 2:1.

Článek

Vítězství Třince se však nerodilo lehce. Od čtvrté minuty po gólu Choda prohrávali a do vyrovnávací branky, kterou v 52. minutě po rohu Siegla vstřelil Hanus, si s pozorně bránícím soupeřem poradit neodkázali.

Naopak Severočeši měli v 80. minutě blízko k tomu dostat se do vedení, ale Chod tentokrát na domácího brankáře nevyzrál. O dvě minuty později Onuchukwu po přihrávce Onianga zajistil domácím vítězství a posun na průběžné třetí místo tabulky.

Sparťanská rezerva doma remizovala 1:1 se Sezimovým Ústím

Fotbalisté sparťanské rezervy nevyhráli ani ve svém druhém jarním vystoupení v druhé lize. Doma jen remizovali 1:1 se Sezimovým Ústím a přišli tak o čtyřzápasovou vítěznou sérii z domácího prostředí. Hosté naopak posedmé za sebou neprohráli a stále zůstávají jen bod za Spartou.

Sparta do základní sestavy nasadila Luboše Huška, pro kterého to bylo první soutěžní utkání po více než roční pauze způsobené zdravotními problémy. A už po čtvrthodině mohl se spoluhráči slavit gól Poloma, který se prosadil hlavičkou z malého vápna po centru Kroba.

Oba týmy se poté předháněly v zahazování šancí, především sparťané v nadějných pozicích netrefovali bránu. A doplatili na to po hodině hry, kdy na vysoký centr nedoskočil Hašek a volný Jasanský křížnou střelou k tyči srovnal skóre.

Vlašim ukončila sérii pěti proher výhrou v Mostě

Fotbalisté Vlašimi po pěti porážkách v řadě naplno zabrali v severočeském Mostě, kde vyhráli 3:2. V tabulce se tak posunuli na druhou příčku o pět bodů za vedoucí Duklu.

Vlašim prvních dvanáct zápasů sezóny nenašla přemožitele, pak však odešel její trenér Roman Nádvorník do prvoligové Příbrami a přišlo pět porážek za sebou. Černou sérii ukončil středočeský tým až v sobotu, když udolal odpor Mostu.

První krok k úspěchu hosté udělali už v desáté minutě, kdy po nepřehledné situaci v mostecké šestnáctce zakončoval Nádeníček a situaci, která by si žádala brankové video, označil pomezní Štěrba jako gólovou. Baník ale přispěchal s okamžitou odpovědí. Do Jendruščákova centru se krásnými nůžkami položil Danoski a zavěsil.

Oba týmy jakoby v tu chvíli zapomněly bránit a šance střídala šanci. Gól ale přišel až v 35. minutě a postaral se o něj vlašimský Strnad. Z přímého kopu z dvaceti pěti metrů trefil přesně růžek branky.

Domácí ovšem dokázali i podruhé vyrovnat, když se v 56. minutě znovu prosadil mladý Makedonec Danoski. Jenže přestřelka nebyla u konce, za šest minut skluzem dotlačil balon do sítě Droppa a Vlašim znovu vedla. Most měl poté velký tlak, ale gól už nedal ani střídající Rusetski, který ze tří metrů netrefil prázdnou branku.

Zlín ukončil pětizápasové čekání na výhru

Fotbalisté Zlína se po pěti měsících dočkali výhry v druhé lize. Šňůru pěti zápasů bez vítězství utnuli až v sobotu doma proti Sokolovu, kterému uštědřili debakl 4:0. Pomohl jim gól Nováka z první minuty. Sokolov prohrál potřetí za sebou.

"Ševci" vstoupili do zápasu tím nejlepším možným způsobem. Malcharek našel přesným pasem Nováka, ten se obmotal kolem soupeře a z malého vápna otevřel už po 37 sekundách skóre zápasu. Domácí znovu zahrozili v 11. minutě po rohovém kopu, kdy Kroupa hlavičkoval nad bránu Sokolova. Za pět minut již ale z identické standardní situace udeřilo. Na Šmahajův rohový kop si naběhl Bačík, a přestože si na jeho hlavičkový pokus Zacharda sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil.

A na Letné bylo za pět minut ještě veseleji. Chupáč fauloval ve vápně Bačíka, sudí Hájek nařídil pokutový kop a stejně jako v prvním vzájemném střetnutí této sezony na západě Čech se z něj nemýlil Dobeš.

Druhý poločas již tolik vzruchu nepřinesl. Domácí pohodlně hlídali tříbrankový náskok, a protože Sokolov ani zdaleka nepotvrzoval roli nejlépe střílejícího týmu soutěže, utkání směřovalo k jednoznačnému konci. Výsledek pak z pohledu Zlína ještě vyšperkovali tři minuty před koncem Konečník s Novákem. První jmenovaný se u rohového praporku šikovně uvolnil, na rohu malého vápna našel Nováka a hráč, který otevřel skóre utkání, se postaral křížnou střelou na zadní tyč i o jeho gólovou tečku.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Varnsdorf 2:1 (0:1)
Branky: 52. Hanus, 84. Onochukwu - 4. Chod. Rozhodčí: Nenadál - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Siegl - Kotiš, Hozda. Diváci: 1112.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Hupka, Siegl - Malíř, Rehák, Hanus (90. Chlebek), Oniango - Mrázek (83. Ceplák), Onuchukwu. Trenér: Luhový.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnyckyj, Ježdík, Kotiš (85. Čemba), Jordák (59. Kulhánek) - Procházka (72. Klavík), Chod. Trenér: Křeček.
Sparta Praha B - Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)
Branky: 14. Polom - 60. Jasanský. Rozhodčí: Mikel - Slavík, Jiřík. ŽK: Krob - Vukadinovič.
Sparta B: Pávek - Hašek, Doležal, Polom, Jánoš - Kadeřábek, Hušek, Glaser (86. Sus), Krob - Kraják (67. Skalák), Putz. Trenér: Svoboda.
Sezimovo Ústí: Doležal - Novák, Rožboud, Ciferský, Mašek - Kostečka, Javorek, Kočí, Jasanský - Simr (75. Horka), Vukadinovič (86. Dobal). Trenér: Zákostelský.
Most - Vlašim 2:3 (1:2)
Branky: 12. a 56. Danoski - 10. Nádeníček, 35. Strnad, 62. Droppa. Rozhodčí: Jílek - Štěrba, Koval. ŽK: Běloušek, Danoski - Zlomislič. Diváci: 585.
Most: Paleček - Jendruščák, Lafrance, Běloušek, Knakal - Rosendo (46. Rusetski), Schut, Hofmann, Danoski (70. Jedinák) - Bednář, Franěk (56. Badaljan). Trenér: Aňon.
Vlašim: Frydrych - Nešpor, Petrů, Krmpotič, Norek (81. Schuster) - Kotyza, Droppa, Zlomislič, Průcha (90. Janda) - Strnad (86. Bálek), Nádeníček. Trenér: Kočí.
Zlín - Sokolov 4:0 (3:0)
Branky: 1. a 87. Novák, 16. Bačík, 22. R. Dobeš. Rozhodčí: Hájek - Tacina, Szarowski. ŽK: Bačík, Malcharek, R. Dobeš - Chupáč. Diváci: 1874
Zlín: Kořínek - Pazdera (47. Jugas), Malcharek, Zbožínek, Hájek - Novák, R. Dobeš, Šmahaj, Konečník - Bačík (74. J. Dobeš), Kroupa (87. Kurtin). Trenér: Kalivoda.
Sokolov: Zacharda - Šmerda (46. Blažek), Chupáč, Dřížďal, Hanzlík - Dittrich (65. Šilhan), Šindelář, Darida, Javorský - Podrazký (78. Mlika) - Duchnič. Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: