Hlavní obsah

Fotbalisté Dukly potřetí remizovali, pronásledovatelé se blíží

PRAHA

Vedoucí tým druhé fotbalové ligy Dukla Praha potřetí za sebou jen remizoval. V 21. kole hrála Dukla v sobotu nerozhodně 1:1 v Mostu a v čele tabulky má čtyřbodový náskok. Druhá je Vlašim, o skóre za ní zaostává Žižkov, další bod ztrácí Třinec. Z aspirantů na postup zaváhala vedle Dukly jen Jihlava, která doma remizovala 1:1 se Zlínem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Malý z Dukly (vlevo) v hlavičkovém souboji s žižkovským Janem Zawadou.

Článek

Dukle pomohl do vedení šťastný gól čtyři minuty před koncem prvního poločasu, kdy si Bergrův centr srazil ve skluzu do branky Běloušek. Po přestávce se Most tlačil za vyrovnáním a v 74. minutě Badaljanův centr usměrnil do sítě Danoski.

Vlašim potřetí za sebou nedostala gól, doma vyhrála 1:0 nad Varnsdorfem. Tříbodový zisk Středočechům zajistila situace z 55. minuty, kdy se po Vebrově přihrávce přesnou střelou k tyči prosadil záložník Droppa. Ten pak mohl zápas definitivně rozhodnout, ale jeho další střela skončila na břevně. To trefili i hosté, po rohovém kopu měl blízko k vyrovnání hlavičkující Jordák.

Také fotbalisté Žižkova doma zvítězili 1:0. Jedinou branku zápasu se Sokolovem dal v 49. minutě Markovič, který nejprve trefil tyč a na druhý pokus už se nemýlil. Viktoria poté zápas kontrolovala a Sokolov se prakticky nedostal za půlku. Deset minut před koncem sice nabídl hostům šanci na vyrovnání gólman Vaclík, jemuž se nepovedla rozehrávka, Čada ale střelou z 30 metrů branku netrefil.

Kontakt se špicí udržel i Třinec, který porazil předposlední Kladno 2:0. Domácí tým šel do vedení po 12 minutách, kdy Hanus překonal kladenského brankáře Jakubova střelou z těžkého úhlu a vstřelil svůj pátý jarní gól. V závěru první půle pak zvýšil Mrázek, k němuž se dostal míč po Sieglově rohovém kopu. Po změně stran mělo sice navrch Kladno, tomu ale scházela finální přihrávka a stav se už nezměnil.

Jihlava remizovala se Zlínem 1:1 a v tabulce jí patří páté místo s dvoubodovou ztrátou na postupové příčky. Obě branky padly v prvním poločase, na proměněnou penaltu domácího kapitána Dorta po dvanácti minutách odpověděl zlínský útočník Kroupa. Ten využil zaváhání jihlavských obránců, zaběhl si na ně a překonal gólmana Uvarenka. V poslední minutě první půle pak skončil míč v domácí síti i po Dobešově volném kopu, ale gól kvůli ofsajdu neplatil.

Nedělní výsledky 21. kola:
Jihlava - Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 22. Dort z pen. - 34. Kroupa. Rozhodčí: Ochotnický - Zlámal, Vnuk. ŽK: Kopic, Krutý, Tecl - Kořínek, Malcharek. Diváci: 2150.
Jihlava: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Šimáček, Šilinger - Karlík - Dolejš (57. Mešanovič), Dort, Kopic (74. Šimonek), Krutý (46. Görner) - Tecl. Trenér: Vrzáček.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malcharek, Zbožínek, Jelínek - Konečník (79. J. Dobeš), R. Dobeš (90. Poznar), Bačík (85. Elšík), Novák - Kroupa, Bublák. Trenér: Kalivoda.
Karviná - Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)
Branky: 41. Ciku, 87. Motyčka. Rozhodčí: Možíš - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Novák, Dobal (oba Sezimovo Ústí). Diváci: 1676.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Mráz, Štajer, Knötig - Ciku (90. Látal), Pavlík, Ficek, Gajdoš (80. Motyčka), Milosavljev (71. Presl) - Vrána. Trenér: Kula.
Sezimovo Ústí: Fryšták - Hric, Novák, Cíferský, Rožboud - Jasanský, Dobal, Horka (84. Martínek), Kočí - Vukadinovič, Simr (46. Mach). Trenér: Zákostelský.
Žižkov - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 50. Markovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Kalod - Vaněček, Čada, Dřížďal. Diváci: 1226.
Žižkov: Vaclík - Zawada, Procházka, Kropík, Mójta - Bořil (85. Novotný), Šťastný (60. Houžvička), Zapalač, Súkeník - Mašek (67. Kalod), Markovič. Trenér: Pulpit.
Sokolov: Dvořák - Blažek (65. Šilhan), Dřížďal, Šindelář, Hanzlík - Darida, Javorský, Čada, Vaněček - Duchnič, Podrazký (78. Dittrich). Trenér: Látal.
Hlučín - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Matějek - Slavík, Paták. ŽK: Motal, Hrtánek - Kazár, Coufal, Nepožitek. Diváci: 628.
Hlučín: Hampel - V. Coufal, Hrtánek, Pavlík, Štefek - Bartl, Motal (58. Mozol), Bogdaň, Koubek (68. Ondrušík) - Žondra, Hanus. Trenér: Bartl.
Znojmo: Šustr - Hříbek, R. Coufal, Krnovec, Kazár - Lukáš (66. Kováč), Hnáníček, Lacko, Krajičič (80. Švarc) - Krhút (86. Yonov), Nepožítek. Trenér: Smrček.

Reklama