Hlavní obsah

Na postup nemyslíme, tvrdí ústecký kouč Habanec navzdory střelecké smršti

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem předvádějí ve druhé lize hru, která diváky nenudí. V každém ze čtyř podzimních zápasů skórovali, celkem dali už dvanáct gólů. Třikrát po sobě vyhráli a v tabulce se pohybují hodně vysoko. „Na návrat do nejvyšší soutěže ale momentálně nemyslíme,“ říká trenér Svatopluk Habanec navzdory úspěšným výsledkům.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Ústečtí zvítězili v předešlém kole v Jihlavě 5:2 a málem stejným poměrem porazili i Karvinou, kterou zdolali „jen“ 4:2. „V nadsázce se dá říci, že jsme schopni odehrát dva rozdílné zápasy za devadesát minut. V prvním poločase proti Karviné to byla z naší strany fotbalová nádhera, jakou jsem tady už dlouho nezažil. Klidně jsme mohli vést pětigólovým rozdílem. Jenže místo toho, abychom stav 3:0 navyšovali, jsme si nechali dát dva góly,“ rozebíral Habanec, který litoval herního výpadku mužstva po přestávce.

„To je menší skvrna na celkovém výkonu. Naštěstí jsme v samotném závěru přidali čtvrtou branku. Diváci na mě křičeli, co jsem s hráči udělal o pauze, že přestali hrát. Já je přitom nabádal, abychom vzadu udrželi nulu, což se nepodařilo,“ povídal trenér.

Do první ligy chtějí jiní rafani

S devíti body po čtyřech kolech je ale spokojen. „Takový bodový přírůstek jsem po úvodní porážce v Opavě nečekal. Pozitivní je ta střelecká produktivita. Na soupisce jsou čtyři útočníci, ale nejlepším střelcem je záložník Zachariáš. Mám radost, že se nedostáváme pod nějaký tlak kvůli umístění. Vypadá to slušně. Naším cílem je střed tabulky, o postupu se nemluví. Je dobře, že vzbuzujeme respekt soupeřů. Na postupové příčky jsou v lize přesto asi jiní rafani, kteří po něm půjdou,“ uvažoval Habanec.

Záložník Milan Zachariáš prožívá úspěšné období. Vstřelil tři góly za poslední dva zápasy. „Zrovna před utkáním s Karvinou jsem se probíral svou statistikou a říkal jsem si, že by bylo dobré, kdybych to svoje střelecké konto zvýšil. A vůbec poprvé jsem se trefil dvakrát v jednom zápase, a odnesla to Karviná. Zatím je to super. Trenér nás přesvědčuje, že máme hrát útočně. Snažíme se o prolínání jednotlivých řad, a nezáleží na tom, kdo se dostane do koncovky,“ líčil ústecký fotbalista, který patří k oporám.

Mohl to být debakl, uznal Kula

Karvinský trenér Karel Kula po zápase jen kroutil hlavou nad tím, jak jeho svěřenci zpackali první poločas. „Nezasloužili jsme si ani bod. Jak podotkl kouč domácích, do přestávky jsme mohli dostat pět gólů. Nemám pro to vysvětlení. Opravdu jsme byli na pokraji debaklu, takže konečné skóre je ještě solidní,“ mínil. A ocenil hru Ústí. „Vzpomínám si, že i loni v první lize nepředvádělo špatný fotbal, i když bylo poslední. Je vidět, že mnohým ústeckým klukům pomohly prvoligové zkušenosti a teď je zúročují. Když jim tenhle trend vydrží, mohou být pořád nahoře,“ dodal Kula.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články