Hlavní obsah

Je to pro nás průměrný výsledek, řekl Habanec po výhře 4:2

ÚSTÍ NAD LABEM

Když hraje Ústí, padá hodně gólů. Takhle sedá výstižně vyjádřit dosavadní prezentace ústeckých fotbalistů ve druhé lize. V šesti kolech nastříleli nevídaných osmnáct branek, ale třináct jich inkasovali. Trenér Svatopluk Habanec je pochopitelně spokojen s produktivitou, jenže ho mrzí, kolikrát jeho tým lovil míč z vlastní sítě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Neznám konkrétně hráčské smlouvy, ale připadá mi, že náš gólman Radim Novák má sto tisíc korun za vychytanou nulu, ovšem všichni mu to chtějí zkazit. Jinak to snad není možné. Proti Mostu jsme vedli 3:0 a během dvou minut jsme dostali dva góly,“ pravil Habanec s lehkým úsměvem. Ústečtí vyhráli 4:2. „To je náš průměrný výsledek,“ glosoval to kouč a nebyl daleko od pravdy. Jeho svěřenci totiž dosáhli pozoruhodné statistiky: 1:3, 2:1, 5:2, 4:2, 2:3, 4:2.

„Dvanáct bodů, to je docela slušná práce. Proti Mostu jsme ale hráli na dvojku. Když někdo přeřadil na trojku, bylo to něco mimořádného. Čekali jsme, že mostecké chyby přijdou, což se nakonec vyplnilo. Ale pořád se musím smát našemu skóre 18:13. Můj asistent Petr Fousek prorokoval, že po podzimu budeme mít 49:42. A Richard Veverka doplnil, že po sezóně to bude 119:114. Ale to je asi nadsázka,“ usmál se trenér.

Prvoligové zkušenosti pomáhají

Dvakrát se proti Mostu střelecky prosadil záložník Zdeněk Volek. „Naposledy se mi to takhle povedlo ve druhé lize v postupové sezóně, když jsem se dvakrát trefil na hřišti sparťanské rezervy,“ vybavil si.

Ústečtí se zařadili mezi přední kluby tabulky. „Pro diváky je pěkné, že dáváme hodně gólů a vytváříme si spoustu šancí. Přece jen nám pomáhá, že mnozí z nás máme z loňska prvoligové zkušenosti. Tempo ve druhé lize není tak ostré. Hrajeme útočně, ale někdy to třeba nevyjde. Čím víc bodů nasbíráme na podzim, tím lépe. Předpokládám, že favorité se přes zimu ještě posílí a budou kvalitnější, než dosud,“ uvažoval Volek.

A přiznal, že se nevzdal prvoligových myšlenek. „Nějaké kontakty proběhly, ale zatím to nedopadlo. Je jasné, že pokud budeme podávat špičkové výkony, někdo si nás možná všimne. Ale prioritní je pro mě momentálně Ústí,“ dodal ústecký záložník.

Reklama